Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, ianuarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Elevii din Valea Lungă învaţă să devină activi în comunitate

DÂMBOVIŢA: Elevii din Valea Lungă învaţă să devină activi în comunitate 

proiect valea lunga 1

Elevii de la Şcoala Gimnazială din Valea Lungă-Cricov învaţă, printr-un proiect educaţional Erasmus, cum să devină cetăţeni europeni cât mai activi. De câteva zile, au sosit în Dâmboviţa  35 de elevi şi profesori din instituţiile de învăţământ partenere din Turcia, Polonia şi Italia, iar miercuri – 29 aprilie, de la ora 14:30, se va organiza la Căminul Cultural din Valea Lungă o reuniune a participanţilor la proiect. Oaspeţii sunt interesaţi să afle cât mai multe despre sistemul de educaţie din România, dar şi despre tradiţiile şi obiceiurile noastre. De altfel, şi profesorii dâmboviţeni implicaţi în proiect au efectuat vizite de documentare în Turcia şi Polonia, schimbul de experienţă axându-se pe metodele moderne de educaţie a elevilor.

Proiectul „Împreună spargem stereotipurile, ne depărtăm de clișee și învățăm să devenim membri cât mai activi ai propriilor comunități, dar și ai Europei” se implementează în perioada septembrie 2014 – august 2016. Instituţia coordonatoare este İçerenköy Hasan Leyli İlkokulu – Istanbul (Turcia). Activitatea se desfășoară în parteneriat cu Instituto Comprensivo G. Falcone – Trapani (Italia); Zespol Szkol Gimnazjalno-Licealnych w Poznaniu – Poznan, Polonia şi Școala Gimnazială din Valea Lungă – Cricov (România).

Oaspeţii de peste hotare s-au arătat impresionaţi de frumusetea locurilor, dar şi de ospitalitatea gazdelor din Dâmboviţa, partenerii locali ai proiectului organizându-le şi vizite turistice la Castelul Bran, Muzeul Iulia Haşdeu din Câmpina, Pârâul Rece şi în Târgovişte.

Mădălina Zamfir

proiect valea lunga 2 proiect valea lunga 3

Adaugă un Comentariu

*