Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Elevii învaţă să fie toleranţi! Victimele Holocaustului au fost comemorate la Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Elevii învaţă să fie toleranţi! Victimele Holocaustului au fost comemorate la Târgovişte 

holocaust 1

Liceenii târgovişteni au adus astăzi în actualitate, de Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului, pagini din arhiva neagră a istoriei mondiale. La Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu, adolescenţii au cunoscut-o pe bătrâna Edith Königsberg, care le-a vorbit despre momentele cumplite trăite în tinereţe din cauza faptului că era evreică.

La Muzeul de Istorie, liceenii au vizionat un documentar despre Holocaust, menit să le dezvolte comportamentul tolerant, democratic, spiritul civic şi deprinderile de participare la o comunitate fără manifestări de rasism, violenţă, discriminare şi intoleranţă. La final, elevii au fost provocaţi la concurs.

„Dincolo de statistici, de cifrele negre care pomenesc de cele aproape 6 milioane de victime ale Holocaustului, există drame, există martori care vorbesc despre crimele săvârşite în timpul Holocaustului, pe care aş vrea să nu le uite copiii noştri, pe care aş vrea să le analizăm împreună şi să încercăm să prevenim astfel de situaţii.

Elevii încearcă să puncteze acest evenimet, aşa cum se pricep ei mai bine, prin evidenţierea consecinţelor negative ale acestui fenomen, cu atât mai mult cu cât Holocaustul a afectat şi România. Copii au sesizat lucrul acesta şi este bine să ne aducem aminte de crimele săvârşite în istoria umanităţii, pentru ca în viitor să nu se mai repete o asemenea dramă”, a precizat iniţiatorul proiectului, prof. Gabriela Istrate – directorul Colegiului Naţional Constantin Cantacuzino din Târgovişte.

holocaust 2

 

Adaugă un Comentariu

*