Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, august 12, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Elevii susţin spectacole pentru persoanele cu dizabilităţi din centrele de îngrijire ale DGASPC

DÂMBOVIŢA: Elevii susţin spectacole pentru persoanele cu dizabilităţi din centrele de îngrijire ale DGASPC 

DGASPC

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa marchează „Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi” – care se sărbătoreşte pe 3 decembrie, organizând audiţii muzicale, activităţi recreative şi mese festive în centrele de îngrijire din judeţ. Programul cultural-artistic este susţinut de elevii din judeţ.

Copiii de la Şcolile „Diaconu Coresi” Fieni şi „Elena Donici Cantacuzino” îi vor bucura pe bătrânii de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Pucioasa. La finalul spectacolului, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă le va oferi beneficiarilor centrului servicii de coafură şi frizerie.

Elevii de la Colegiul Naqţional „Nicolae Titulescu” Pucioasa au pregătit şi ei un interesant program de cântece şi poezii pentru adulţii cu dizabilităţi internaţi în Centrul de Servicii Comunitare „Floarea Speranţei” din oraş.

De asemenea, se va organiza un program cultural-artistic şi la Secţia Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei. Între spectatori se vor regăsi şi persoanele cu dizabilităţi din cadrul Centrului de Servicii Comunitare Sfântul Andrei din comuna Gura Ocniţei.

În afara persoanelor cu dizabilităţi, copii şi adulţi, care sunt instituţionalizate, în judeţul Dâmboviţa există 16.334 de beneficiari ai drepturilor sociale oferite de certificatul de încadrarwe într-un grad de handicap, din care 1.316 sunt copii.

„Marcarea Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi este un bun prilej de a promova drepturile acestora, în vederea incluziunii sociale, garantării posibilităţii participării lor în toate domeniile vieţii fără discriminare”, spune Cristiana Bucur – director general DGASPC Dâmboviţa.

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Elevii susţin spectacole pentru persoanele cu dizabilităţi din centrele de îngrijire ale DGASPC

  1. Lili

    O initiativa de laudat:)

     

Adaugă un Comentariu

*