Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 11, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Europarlamentarul Viorica Dăncilă, la discuţii cu tinerii social-democraţi

DÂMBOVIŢA: Europarlamentarul Viorica Dăncilă, la discuţii cu tinerii social-democraţi 

tineri psd 1

TSD Dâmboviţa a organizat luni, 27 ianuarie, o întâlnire a tinerilor social-democraţi cu europarlamentarul Viorica Dăncilă. Dezbaterile s-au concentrat în jurul a două teme majore: şomajul şi alegerile europene.

Pentru început, Viorica Dăncilă le-a vorbit celor prezenţi la Clubul Studenţilor despre strategia europeană pentru combaterea şomajului, după care a răspuns întrebărilor.

Tinerii s-au dovedit extrem de interesaţi, abordând subiectele cu maturitate. S-a discutat despre incapacitatea universităţilor de a le asigura, dincolo de pregătirea teoretică, şi stagii de pregătire practică.

tineri psd 2De asemenea, au luat în discuţie proiectul privind reînfiinţarea şcolilor de arte şi meserii, ca o soluţie eficientă de combatere a şomajului, dar au insistat şi asupra faptului că trebuie umblat la mentalitate. Un tânăr care alege să se specializeze într-o meserie nu trebuie să fie privit ca şi cum ar fi un prost! Dimpotrivă, fără astfel de meseriaşi societatea nu va putea funcţiona eficient.

Partea a doua a întâlnirii s-a concentrat pe alegerile europarlamentare, care se vor desfăşura la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene în perioada 22 – 25 mai. În România, scrutinul se va organiza pe 25 mai.

„Sunt alegeri foarte importante, chiar dacă vi se pare că Europa este foarte departe. Bruxelles este practic a doua capitală a României. 70% din legislaţie se face la Bruxelles”, a precizat europarlamentarul Viorica Dăncilă.

De anul acesta, România va pierde un loc de deputat european, rămânând cu 32 din cei 766 cât numără Parlamentul European.

Adaugă un Comentariu

*