Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » DÂMBOVIŢA: Exerciţiu de simulare naţională pentru boala limbii albastre

DÂMBOVIŢA: Exerciţiu de simulare naţională pentru boala limbii albastre 

simulare limba albastra 2

Astăzi şi mâine, se desfăşoară la Târgovişte un exerciţiu de simulare naţională în sală pentru bluetoungue – boala limbii albastre. La acest eveniment medico-veterinar, participă şefii serviciilor de sănătate animală din cadrul Direcţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din toate judeţele ţării, dar şi doi medici din Republica Moldova.

Lectorii care asigură programul de instruiri sunt cercetători consacraţi de la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară, Facultatea de Medicină Veterinară şi de la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală.

Acest exerciţiu de simulare, susţin specialiştii, este absolut necesar, ţinându-se cont de faptul că, în ţara noastră, această boală a avut o evoluţie rapidă, producând mari pierderi economice crescătorilor de animale. Instruirea de la Târgovişte are un rol decisiv în stabilirea strategiilor viitoare, în scopul prevenirii apariţiei bolii şi a reducerii pierderilor apărute ca urmare a evoluţiei cumplitei maladii.

Boala limbii albastre afectează în principal oile, vacile şi caprele. Imediat ce contacteaza virusul, acestea nu se mai pot mişca şi nici să mănânce, iar pentru a nu se răspândi virusul, trebuie sacrificate imediat. Bluetoungue nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea oamenilor, carnea şi produsele lactate de la animalele bolnave putând fi consumate fără restricţii.

simulare limba albastra 1

Adaugă un Comentariu

*