Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, septembrie 28, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIȚA: Expoziție „Cu și despre Caragiale” la Muzeul de Istorie din Târgoviște

DÂMBOVIȚA: Expoziție „Cu și despre Caragiale” la Muzeul de Istorie din Târgoviște 

Foto: en.wikipedia.org

Miercuri, 12 februarie, cu începere de la ora 11:00, Muzeul de Istorie din Târgoviște găzduiește manifestarea culturală „Cu și despre Caragiale”, ce cuprinde o expoziție de fotografie și un concurs pentru elevii de la Şcolile nr. 1 „Vasile Cârlova”, „I.Al. Brătescu – Voineşti” şi Şcoala Gimnazială Specială.

Expoziţia cuprinde fotografii realizate după documente ce evidenţiază principalele momente din viaţa şi opera scriitorului: familia din care descinde şi de la care a moştenit pasiunea pentru teatru, anii de şcoală, debutul în gazetărie şi principalele publicaţii la care a colaborat, afirmarea în teatru şi proză, comediile care i-au fixat locul cel mai înalt în creaţia dramatică românească, revistele pe care le-a condus sau la care a colaborat.

Câteva obiecte personale completează frumuseţea şi originalitatea expoziţiei temporare pe care publicul o poate vizita în holul Muzeului de Istorie.

Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni:

  • prima probă „Cei mai buni actori” constă în interpretarea artistică a schiţelor din dramaturgia caragialiană
  • a doua probă „Ce ştim despre I.L. Caragiale?”- întrebări grilă menite să evidenţieze cunoaşterea operei şi vieţii scriitorului
  • a treia probă  constă într-o competiție  de  desene inspirate de personajele sale

Adaugă un Comentariu

*