Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 2, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Expoziţie de tapiserie la Galeria de Artă Prim din cadrul Primăriei Pucioasa

DÂMBOVIŢA: Expoziţie de tapiserie la Galeria de Artă Prim din cadrul Primăriei Pucioasa 

expozitie tapiserie pucioasa 2

Galeria de Artă Prim deschisă cu vocaţie de permanenţă în foaierul Primăriei Pucioasa, prin grija edilului Constantin Ana, a intrat deja în atenţia publicului iubitor de artă din zonă, dar mai ales în atenţia artiştilor plastici din Dâmboviţa şi nu numai. Astăzi, s-a consumat la Pucioasa cel de-al şaselea vernisaj. Bucureşteanca Raluca Căşaru expune mai multe lucrări de tapiserie sub titulatura „Pâmânt”. Artista nu are nicio legătură cu oraşul de sub Dealul Patranei. A auzit că aici există nişte inimoşi care iubesc arta şi vor să întărească şi să multiplice dragostea de frumos şi a decis să vină şi să expună la Pucioasa.

expozitie tapiserie pucioasa 3

Raluca Căşaru este absolventă a Academiei de Arte Frumoase din Bucureşti şi lucrează ca restaurator-tapiser la Muzerul de Artă al României. Lucrările sale sunt fascinante. Se observă dintr-o privire talentul, migala, armonia culorilor, intenţia magică de a îmbina motivele tradiţionale româneşti cu stilurile moderne ale artei. Din tapiseriile Ralucăi Căşaru, tablouri ţesute la războiul străbun, erupe viaţa, primăvara, retrezirea naturii, simetria…

Despre expoziţia vernisată astăzi la Galeria de Artă Prim au vorbit regizorul Dan Ţopa, artistul plastic Liviu Brezeanu şi viceprimarul oraşului – Dănuţ Sprinceană, atras de lucrările de tapiserie, de lumina pe care acestea o degajă, de substanţa mesajului transmis de artist prin migala ţesăturii.

expozitie tapiserie pucioasa 1

Regizorul Dan Ţopa, cel care are sarcina de a atrage ca un magnet artiştii la Pucioasa, să le înrădăcineze aici spiritul, ne-a spus că spectacolul frumosului va continua. Urmează noi şi noi expoziţii. Autorităţile de la Pucioasa au reuşit să transforme un spaţiu până mai ieri inutil, nevalorificat, într-o galerie de artă care, iată, devine faimoasă în întreaga ţară. Iniţiativa este deocamdată unică la nivel de judeţ.

Adaugă un Comentariu

*