Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, mai 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Faţa nevăzută a Revoluţiei din 1989, evocată târgoviştenilor de jurnalistul Grigore Cartianu

DÂMBOVIŢA: Faţa nevăzută a Revoluţiei din 1989, evocată târgoviştenilor de jurnalistul Grigore Cartianu 

grigore cartianu 2

Jurnalistul Grigore Cartianu – autorul celor mai documentate lucrări despre misterele evenimentelor petrecute în decembrie 1989 a susţinut astăzi, la Muzeul de Artă din Târgovişte, o prelegere fulminantă despre faţa nevăzută a aşa-zisei revoluţii române. Gazetarul a venit la Târgovişte la invitaţia Asociaţiei „Împreună pentru Târgovişte”, în mod direct la invitaţia fostului primar Gabriel Boriga.

Timp de două ore, zeci de târgovişteni iubitori de istorie au ascultat într-o linişte deplină expunerea lui Grigore Cartianu. S-a povestit mult despre zilele premergătoare Revoluţiei din Decembrie 89, despre scenarii, intrigi, despre oamenii implicaţi în operaţiunile desfăşurate în acele zile fierbinţi de decembrie, despre conexiunile existente între persoanele din anturajul lui Ceauşescu – miniştri, generali, şi serviciile secrete sovietice.

grigore cartianu 5

Grigore Cartianu susţine, în cărţile sale, cu probe redutabile, că, acum 25 de ani, în România a avut loc o lovitură de stat pusă la cale de agenturile ruseşti, în colaborare cu români, lefegii ai acestor entităţi. Autorul trilogiei despre adevărata faţă a evenimentelor din decembrie 1989 a povestit celor prezenţi întâmplări necunoscute din momentul evacurării lui Nicolae ceauşescu din sediul Comitetului Central şi până la execuţia acestuia, în cazarma militară situată pe Bulevardul Carol I din Târgovişte.

La finalul întâlnirii, Grigore Cartianu a oferit autografe celor care au fost interesaţi să achiziţioneze cărţile sale.

În program, a fost inclusă şi vizionarea filmului „Moartea Ceauşeştilor – Trei zile până la Crăciun”, în regia lui Radu Gabrea, după un scenariu semnat Grigore Cartianu.

grigore cartianu 4 grigore cartianu 3 grigore cartianu 1

Adaugă un Comentariu

*