Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Fosta administraţie de la Corbii Mari a plătit zeci de miliarde pe… lucrări neexecutate!

DÂMBOVIŢA: Fosta administraţie de la Corbii Mari a plătit zeci de miliarde pe… lucrări neexecutate! 

primaria corbii mari

Despre problemele din Primăria Corbii Mari, publicaţia noastră a scris încă dinainte de alegerile locale din luna iunie 2016. Existau rapoarte ale Curţii de Conturi şi ale Corpului de Control al Guvernului care prezentau situaţii ce puteau îmbrăca forme penale. Am scris, de asemenea, despre faptul că elevii şi cadrele didactice foloseau WC-uri vechi de 80 de ani, fiindcă administraţia publică locală condusă de ani buni de primarul Constantin Anghel nu a reuşit să finalizeze investiţiile începute. Corbii Mari era dată ca exemplu, atât la Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, cât şi la Inspectoratul Şcolar, ca fiind localitatea cu toate instituţiile de învăţământ neautorizate.

CITEŞTE ŞI: Falsuri, atribuiri directe şi plăţi nelegale la Corbii Mari

Odată instalat în fruntea comunei un alt edil, lucrurile au început să se schimbe! Din această vară, la Corbii Mari, se lucrează pe mai multe fronturi. S-a turnat covor asfaltic pe mai multe străzi, în satele aparţinătoare care fuseseră uitate de vechea administraţie, anul şcolar a început în alte condiţii, s-au redeschis şantiere abandonate, dar şi altele noi. De asemenea, tânărul edil Ionuţ Bănică a depus la Ministerul Dezvoltării proiecte care să aducă în comună fonduri importante pentru materializarea unor investiţii cerute de oameni, cele mai multe în domeniul educaţiei.

CITEŞTE ŞI: Normalitatea revine la Corbii Mari! Primele proiecte iniţiate de primarul Ionuţ Bănică

În acelaşi timp, a solicitat efectuarea unor expertize tehnico-economice care să facă lumină în ceea ce priveşte proiectele privind reabilitarea, extinderea şi modernizarea şcolii de centru şi cel de alimentare cu apă potabilă a comunei. A iniţiat un astfel de demers, fiindcă diferenţele apărute între sumele plătite, conform fa cturilor din Primărie, şi lucrările executate se seveau cu ochiul liber. Şi chiar sunt majore, spune preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboivţa – Adrian Ţuţuianu!

„La lucrările de apă sunt lucrări neexecutate de 20 de miliarde de lei vechi. Adică, din 39 de miliarde cât s-au plătit până acum, sunt neexecutate lucrări de 20 de miliarde. Jumătate. La şcoală, avem un prejudiciu prezumat de peste 5 miliarde. Verificarea pe care o face Ionuţ Bănică, actualul primar, continuă şi pe alte aspecte”, a spus Adrian Ţuţuianu.

La finalizarea expertizelor tehnico-economice, autorităţile din Corbii mari se vor îndrepta cu acţiuni juridice împotriva fostului primar – Constantin Anghel, diriginţilor de şantier şi constructorilor.

Adaugă un Comentariu

*