Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, noiembrie 28, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Fostul deputat Ion Stan a fost eliberat din închisoare

DÂMBOVIŢA: Fostul deputat Ion Stan a fost eliberat din închisoare 

ion-stan

Ion Stan, fost preşedinte al PSD Dâmboviţa, fost deputat şi secretar al Comisiei de Control SRI, a fost eliberat aseară din Penitenciarul Găeşti unde ispăşea o pedeapsă de 2 ani de închisoare. Stan a depus, în luna septembrie, o cerere de eliberare condiţionată care a fost soluţionată favorabil de către Judecătoria Găeşti. Hotărârea a fost contestată de către DNA, drept pentru care s-a ajuns la Tribunalul Dâmboviţa care a decis în şedinţa din 2 noiembrie eliberarea fostului demnitar. Ieşirea lui Stan pe poarta unităţi de detenţie s-a produs aseară târziu.

Fostul demnitar a fost condamnat definitiv, în ianuarie 2016, la 2 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Deputatul PSD a fost acuzat că, în perioada campaniei electorale din 2012, ar fi primit bani de la un om de afaceri, denunţător în cauză, urmând ca politicianul să-l ajute să câştige contracte cu primăriile din judeţ.

Pe parcursul procesului, apărătorii lui Ion Stan, jurişti cu mare experienţă, au luptat din răsputeri pentru demontarea acuzelor care i s-au adus. Stan a fost convins că ceea ce i s-a întâmplat se datorează unor persoane sus-puse, deranjate de poziţia sa politică tranşantă. Stan ar fi deranjat sistemul, ba chiar şi pe alţii din afară, susţinând, în multe din declaraţiile sale politice, că ţara este condusă de antiromâni.

Vestea că Ion Stan a ieşit din închisoare a fost primită cu bucurie de mulţi dâmboviţeni, care l-au cunoscut pe deputat, de consătenii săi din comuna Nucet.

„Bine că a fost eliberat. Omul ăsta nu merita să stea în puşcărie, a făcut multe pentru ţară, pentru comuna noastră, pentru acest judeţ. A ajutat oameni amărâţi, a ridicat biserici, mănăstiri. A fost un politician de valoare. Poate, cine ştie, revine în viaţa publică. Îi dorim sănătate”, ne-a spus un locuitor din Nucet.

Din câte am aflat, Ion Stan vrea să se odihnească, să se îngrijească de sănătate şi să petreacă, în următoarea perioadă, cât mai mult timp în sânul familiei.

Adaugă un Comentariu

*