Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, martie 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Frigiderul cu numărul 25.000.000, vedeta sărbătorii de la Arctic Găeşti

DÂMBOVIŢA: Frigiderul cu numărul 25.000.000, vedeta sărbătorii de la Arctic Găeşti 

arctic 7

Astăzi, la Arctic Găeşti, conducerea companiei a celebrat, alături de angajaţi, ieşirea de pe banda de producţie a frigiderului cu numărul 25.000.000. Totodată, fabrica a marcat şi 45 de ani de activitate neîntreruptă.Pe scena special amenajată, la dezvelirea combinei frigorifice ce poartă impresionantul număr 25.000.000, s-a aflat şi Traian Novolan, unul dintre managerii care au făcut istorie la Arctic. Au mai participat la eveniment reprezentanţi ai autorităţile publice locale şi judeţene, şefii ai unor instituţii deconcentrate şi presa locală. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu, nu a pierdut prilejul de a se fotografia cu angajatele fabricii.

Invitaţii au vizitat o secţie de producţie, fiindu-le prezentate aspectele din timpul desfăşurării procesului tehnologic. Arctic reprezintă pentru economia dâmboviţeană, naţională şi europeană o carte a superlativelor pozitive, o cronologie vie a succesului. Lider al pieţei de electrocasnice din România, cu 1,6 milioane de frigidere vândute în 2014, Arctic este probabil cel mai cunoscut brand românesc. Aparatura fabricată la Găeşti se vinde în 60 de ţări.

arctic 4

Koc Holding, din care face parte şi Artic Găeşti, figurează în topul celor 350 de companii de forţă existente la această oră la nivel mondial. Arctic are o capacitate de producţie de 2,6 milioane de frigidere anual, zilnic ies de pe bandă, gata de luat drumul pieţelor, 10.000 de frigidere.

În 2014 cifra de afaceri a fost de peste 300 de milioane de euro. Aşa după cum au ţinut să sublinieze reprezentanţii companiei la evenimentul derulat astăzi, unul din punctele forte ale fabricii îl reprezintă echipa, „puternică, matură, dedicată şi experimentată, pregătită să ofere produse şi servicii de cea mai înaltă calitate”.

În 2013, în prezenţa premierului Victor Ponta la Arctic Găeşti a fost inaugurată o nouă linie de producţie, investiţia s-a ridicat la 21,9 milioane de euro. Capacitatea de producţie fiind mărită cu 25%, evident, a sporit şi numărul locurilor de muncă.

arctic 6

„Acesta este un moment foarte important pentru noi. Sărbătorim la Găești producția a 25 de milioane de aparate frigorifice, iar anul acesta Arctic celebrează 45 de ani de istorie, de momente importante și de succes în România. Suntem foarte mândri de evoluția și realizările de până acum și în egală măsură suntem încrezători în viitorul acestei companii, care devine mai puternică în fiecare zi”, a declarat Hasan Ali Yardimci – director general Arctic.

Nota de sărbătoare de la Arctic Găeşti a fost frumos completată cu premierea unor angajaţi şi cu organizarea unei tombole, la care au participat toţi cei 3.000 de salariaţi, trei dintre aceştia având norocul să câştige produse eelctrocasnice, ca urmare a extragerii ce s-a desfăşurat tot astăzi. Manifestarea s-a încheiat cu un spectacol muzical Maria Buză.

arctic 8 arctic 3 arctic 2 arctic 1 arctic 5

Adaugă un Comentariu

*