Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 29, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: A fugit de Fisc şi a dat de Poliţie! Şase tone de deşeuri feroase, confiscate la Vulcana Pandele

DÂMBOVIŢA: A fugit de Fisc şi a dat de Poliţie! Şase tone de deşeuri feroase, confiscate la Vulcana Pandele 

Foto: realitatea.net

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa au desfăşurat, vineri – 7 noiembrie, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu materiale feroase.

În urma controlului efectuat la o societate comercială de profil, din Vulcana Pandele, poliţiştii au stabilit că, în perioada august – noiembrie, administratorul acesteia a desfăşurat activităţi comerciale de colectare a deşeurilor feroase, fără a înregistra în evidenţele contabile veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul consolidat al statului.

Potrivit IPJ Dâmboviţa, bărbatul, în vârstă de de 49 de ani, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale şi prin nedeclararea punctului de lucru din Vulcana Pandele. Administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 de lei, întrucât a achiziţionat deşeuri metalice de la persoane fizice, fără a completa borderouri de achiziţie, iar cantitatea de 6.000 de kilograme de materiale feroase a fost confiscată.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „evaziune fiscală”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Adaugă un Comentariu

*