Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, aprilie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Gabriel Boriga, optimist după ce prefectul i-a încetat mandatul de primar: „Învingătorii nu se schimbă”!

DÂMBOVIŢA: Gabriel Boriga, optimist după ce prefectul i-a încetat mandatul de primar: „Învingătorii nu se schimbă”! 

gabriel-boriga

Prefectul Victor Sanda a semnat astăzi, 19 iunie, ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului primarului municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga, ca urmare a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care tânărul edil a fost condamnta la 3 ani de închisoare, cu suspendarea condiţionată a pedepsei.

La câteva minute după anunţul oficial al Prefecturii Dâmboviţa, într-o conferinţă de presă pe tema fluidizării traficului rutier în municipiu, Gabriel Boriga a spus, optimist, că, peste două săptămâni, tot el va prezenta celelalte măsuri care se vor lua în această direcţie.

Cât priveşte ordinul prefectului, primarul Târgoviştei nu a făcut declaraţii. S-a limitat la un singur comentariu: „Uitaţi-vă ce echipă frumoasă aveţi în faţa dumneavoastră. Suntem o echipă câştigătoare, iar învingătorii nu se schimbă”!

Potrivit legislaţiei în vigoare, primarul Gabriel Boriga poate contesta în instanţă ordinul prefectului privind încetarea mandatului. De asemenea, pe cale de urgenţă, poate obţine suspendarea efectelor acestuia până la judecarea pe fond a cauzei. Totodată, practica judiciară din România arată că există situaţii în care primari condamnaţi cu suspendare au obţinut repunerea pe funcţie, întrucât legea administraţiei publice locale nu specifică ce se întâmplă în acest caz. Se stipulează simplu că mandatul unui primar încetează de drept atunci când edilul este condamnat la pedeapsa închisorii, fără a se stabili exact cum trebuie acţionat dacă executarea pedepsei este suspendată. Rămâne de văzut ce va decide instanţa în cazul primarului Gabriel Boriga.

 

 

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Gabriel Boriga, optimist după ce prefectul i-a încetat mandatul de primar: „Învingătorii nu se schimbă”!

 1. Enescu

  este cel mai bun primar, de ce sa-l da-ti si pe el jos?nu va mai saturati cat furati mai psd-istilor?lasati omu sa lucreze, multe lucruri bune a facut pe oras, si inca face!
  targovistea va sustine!

   
 2. silvian

  jegosi ordinari ce sunteti,primarul a fkt multe ptr oras si ptr cetateni…rusine tuturor…gabi capul sus ,targovistenii te vor aduce inapoi

   

Adaugă un Comentariu

*