Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, august 14, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIȚA: ”Gala Tinerilor”, un eveniment care a scos la rampă toate ONG-urile de profil din județ

DÂMBOVIȚA: ”Gala Tinerilor”, un eveniment care a scos la rampă toate ONG-urile de profil din județ 

gala de tineret 1

Sala de spectacol a Casei Tineretului din Târgovişte, acolo unde funcţionează Fundaţia Pentru Tineret Dâmboviţa, a fost în această seară rece din punct de vedere fizic, dar fierbinte în ceea ce priveşte spiritul. Aici, s-au adunat sute de tineri și reprezentanţii unor asociaţii cu scop lucrativ, educativ, cultural şi sportiv din întreg judeţul pentru a participa la Gala Tinerilor, manifestare organizată la fiecare final de an de către Fundaţia Pentru Tineret Dâmboviţa.

A fost prezent la eveniment şi primarul interimar al municipiului Târgoviște – Ciprian Prisăcaru. Înainte de a începe prezentarea propriu-zisă a asociaţiilor participante, Valentin Grigore – preşedintele Fundaţiei a făcut un scurt istoric al organizaţiei de tineret şi a vorbit şi despre rolul acestei structuri în viaţa cetăţii.

Grigore a criticat, însă cu oarece doză de politeţe, autorităţile locale şi pe cele judeţene, care nu prea s-au omorât cu sprijinirea Fundaţiei Pentru Tineret Dâmboviţa, organism care, pentru a rezista, trebuie să se autofinanţeze, deşi, prin lege, instituţiile publice locale şi judeţene ar fi trebuit, spune Grigore, să aibă constituite fondurile destinate activităţilor de tineret desfăşurate de-a lungul unui an.

Până acum, nu a existat în Dâmboviţa aşa ceva. Totuşi, a fost bine că Primăria şi Consiliul Judeţean au ales să finanţeze, punctual, anumite acţiuni desfăşurate de asociaţiile de tineret.

Ciprian Prisăcaru a promis că va iniţia demersuri pe lângă Consiliul Local pentru crearea acestui fond de sprijin care să fie gestionat de Primărie şi Fundaţia de Tineret Dâmboviţa. Primarul interimar i-a înmânat lui Valentin Grigore o plachetă, în semn de preţuire pentru efortul de susţinere şi promovare a activităţilor de tineret.

A urmat apoi un recital de colinde interpretat de Asociaţia pentru Cultură „Alfa” din Fieni. Apoi, pe scenă, reprezentanţii ONG-urilor invitate şi-au deschis cărţile de prezentare a activităii desfăşurate şi a proiectelor de viitor. Bineînţeles, la final, cu toţii au primit câte un trofeu înmânat de preşedintele Fundaţiei Pentru Tineret, Valentin Grigore. Seara s-a încheiat cu program artistic.

gala de tineret 2

Adaugă un Comentariu

*