Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, octombrie 16, 2019
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Gelu Rusescu, reconfirmat preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie

DÂMBOVIŢA: Gelu Rusescu, reconfirmat preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie 

Gelu Rusescu - preşedinte CCI Dâmboviţa din anul 1996

Membrii Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Dâmboviţa şi-au ales astăzi, 28 ianuarie 2016, echipa de conducere pentru următorii patru ani. În funcţia de preşedinte a fost reconfirmat Gelu Rusescu. De altfel, acesta nici nu a avut un contracandidat. Au votat reprezentanţii a 127 de societăţi comerciale din 540. Deşi invitaţi, ceilalţi nu şi-au făcut timp să participe.

Contrar zvonurilor răspândite în ultima săptămână, şedinţa a fost una fără scandal şi fără… imixtiuni politice, după cum s-a exprimat Gelu Rusescu, rezultând, în final, un colegiu de conducere „dinamic şi capabil să îmbunătăţească activitatea CCI Dâmboviţa”.

„Şi dacă şi-ar dori cineva să politizeze Camera de Comerţ nu ar putea, fiindcă în lege scrie clar că este organizaţie neguvernamentală apolitică. Eu sunt preşedintele CCI Dâmboviţa din anul 1996. Această stabilitate este dată de faptul că suntem apolitici. De fapt, eu sunt un ghimpe pentru foarte mulţi oameni politici din judeţ, pentru că nu sar în nicio barcă, nu mă plec decât în faţa realităţii, adevărului şi a lui Dumnezeu”, a explicat Gelu Rusescu.

În prima şedinţă a Colegiului de conducere al CCI Dâmboviţa, cei nouă membri urmează să desemneze din rândul lor doi vicepreşedinţi şi un secretar. Cea din urmă funcţie este vizată de preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, Florin Grad – reprezentantul SC Rondocarton SRL, una dintre cele mai mari firme din judeţ.

Florin Grad (stânga) vizează funcţia de secretar al CCI Dâmboviţa

Florin Grad (stânga) vizează funcţia de secretar al CCI Dâmboviţa

Grad a declarat că şi-a dorit să se implice în activitatea Camerei de Comerţ şi Industrie pentru că astfel poate ajuta la dezvoltarea economică a judeţului. Din punctul său de vedere, împărtăşit şi de ceilalţi membri ai Colegiului, CCI trebuie să asigure legătura dintre firme şi autorităţile administraţiei publice, să devină practic un ambasador al mediului de afaceri.

Prin urmare, Camera de Comerţ şi Industrie Dâmboviţa şi-a propus să atragă cât mai mulţi membri, pentru a avea cu adevărat un cuvânt de spus. În acest sens, se păstrează în continuare un cuantum mic al cotizaţiilor anuale, între 90 şi 1.000 de lei, în funcţie de tipul şi dimensiunea firmei. Banii se amortizează prin serviciile gratuite, inclusiv asistenţă juridică, pe care CCI Dâmboviţa le asigură membrilor săi şi, evident, prin diferite discount-uri acordate când se organizează expoziţii şi târguri tematice, interne şi internaţionale.

De asemenea, noul Colegiu de conducere al CCI Dâmboviţa a decis să fie activ şi în relaţia cu mass-media, astfel încât toate acţiunile ce vor fi întreprinse de acum înainte să ajungă rapid la cunoştinţa întreprinzătorilor din judeţ pentru ca aceştia să poată profita de oportunităţile ce le sunt oferite.

Potrivit preşedintelui CCI Dâmboviţa, Gelu Rusescu, în judeţ există 12.000 de societăţi comerciale, din care doar 6.000 depun bilanţ anual, cu precizarea că în jur de 1.000 sunt pe zero, ceea ce înseamnă că doar 5.000 de firme sunt de fapt active, însă cele mai multe au o cifră de afacere foarte mică. După cum s-a exprimat Gelu Rusescu, judeţul Dâmboviţa nu este pe val!

Noul Colegiu de conducere al CCI Dâmboviţa
1. Gelu Rusescu – preşedinte
2. Lopătaru Florin-Manoil – SC Manoil-Trans SRL
3. Ciupercă Niculae – SC Vascony Prod SRL
4. Folescu Cristian Andrei – SC Elprest SRL
5. Grad Florin Ioan – SC Rondocarton SRL
6. Puşcaru Cristian Valeriu Bogdan – SC Hrist SRL
7. Ioniţă Alin Damian – SC Geo Sting SRL
8. Maican Alexandru – SC Grand Euforia SRL
9. Moisă Ovidiu Cristian – SC Onacri SRL

Adaugă un Comentariu

*