Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, iunie 3, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: gratuit, servicii de evaluare a sănătăţii pentru tinerii cu dizabilităţi

DÂMBOVIŢA: gratuit, servicii de evaluare a sănătăţii pentru tinerii cu dizabilităţi 

dizabilitati

În perioada 27 iunie – 1 iulie, Fundaţia Motivation România furnizează servicii gratuite de evaluare a sănătăţii şi a nevoii de sprijin social pentru tinerii cu dizabilităţi locomotorii din județul Dâmbovița și județele vecine. Acestea sunt livrate prin intermediul unei Caravane a mobilităţii şi traiului independent care este organizată în comuna Vișinești, jud. Dâmbovița. Acțiunea constă în instalarea a două corturi pe terenuri puse la dispoziţie de autorităţile locale şi invitarea a 12 tineri cu dizabilități locomotorii, identificaţi în prealabil, la activităţile oferite în cadrul Caravanei.

„Am ales această soluţie din credinţa că, în special în cazul tinerilor cu dizabilităţi din zone rurale sărace, izolate, este necesară deplasarea noastră cât mai aproape de ei şi acordarea de sprijin pentru ca aceştia să poată primi servicii esenţiale de sănătate și trai independent. Prin organizarea Caravanei credem că putem oferi o soluție inovatoare, puţin costisitoare, dar foarte eficientă în facilitarea accesului tinerilor cu dizabilități la risc la servicii nedisponibile în prezent în comunitățile lor. Ulterior evenimentului, unii dintre tinerii cu dizabilități vor putea participa la sesiuni de instruire pentru viață independentă sau tabere sportive adaptate organizate de Motivation, vor primi sprijin la domiciliu și vor putea apela Call Center-ul gratuit al organizației”, spune Anca Beudean – manager de proiect.

Serviciile oferite tinerilor cu dizabilități la Caravana mobilității și traiului independent sunt:
• Evaluare şi informare privind sănătatea
• Sesiuni de instruire pentru viaţă independentă, sub îndrumarea unor instructori care sunt ei înșiși utilizatori de scaune rulante, pentru învățarea tehnicilor de manevrarea a scaunelor rulante și dezvoltarea abilităților de autoîngrijire și autoservire
• Evaluare si prescriere de echipamente de mobilitate persoanelor cu dizabilitati locomotorii care nu au un astfel de echipament, respectiv reparaţii/adaptări de echipamente de mobilitate care necesită astfel de lucrări.
• Informare privind drepturile persoanei cu dizabilităţi
• Evaluarea nevoilor de servicii de sprijin complexe necesare integrării socio-profesionale

Adaugă un Comentariu

*