Știri, Muntenia-Sud, România|joi, octombrie 22, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIȚA: Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru campusul Universității Valahia

DÂMBOVIȚA: Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru campusul Universității Valahia 

Foto: showmine.ro

Universitatea Valahia din Târgoviște va finaliza anul acesta prima etapă a investițiilor din campusul situat în zona Dedeman din Târgoviște, la ieșirea din oraș spre Pucioasa, ca urmare a alocărilor financiare în sumă de 5 milioane de lei dinspre Guvern.

3,8 milioane de lei vor fi utilizate pentru definitivarea lucrărilor la clădirile facultăților de inginerie din campusul de la Târgoviște, iar diferența de 1,2 milioane de lei au fost alocate pentru campusul de la Alexandria, unde se construiește un cămin studențesc cu 120 de locuri.

„În luna octombrie, pe lângă finalizarea acestor lucrări, vom avea gata și Centrul de Cercetare Științifică. Va trebui așadar să găsim o soluție de sprijin pentru Universitate, pentru a realiza și căile de acces, și parcul aferent construcțiilor din această primă etapă”, a precizat Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și profesor la UVT.

CITEȘTE ȘI: „Primul campus universitar de după Revoluție se construiește la Târgoviște”

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, pentru faza a doua de dezvoltare a campusului, Universitatea Valahia are nevoie de aproximativ 6 milioane de euro, ceea ce înseamnă că finanțarea va trebui acoperită din fonduri europene.

„Universitatea Valahia din Târgoviște oferă servicii de calitate, cu mult peste media națională, fără a avea pretenția că nu sunt și lucruri ce trebuie corectate. Târgoviștea nu este un fel de paria învățământului”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Adaugă un Comentariu

*