Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 6, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Guvernul nu finanţează conducta pentru Pucioasa din cauza DSP!

DÂMBOVIŢA: Guvernul nu finanţează conducta pentru Pucioasa din cauza DSP! 

adrian tutuianu 2

Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a anunţat că Guvernul Cioloş nu acordă fonduri pentru costrucţia conductei de apă Berevoieşti-Pucioasa, absolut necesară pentru a feri de pericolul unor eventuale îmbolnăviri populaţia oraşului şi din cele patru comune învecinate, alimentate din lacul de acumulare Pucioasa, infestat cu bacterii.

Ţuţuianu spune că o parte din vină o are Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, care a trimis la Bucureşti un raport nu tocmai favorabil demersului iniţiat de Consiliul Judeţean, Compania de Apă şi Prefectură.

„Refuzul Guvernului de a finanţa lucrarea de la Pucioasa este fundamentat şi pe răspunsul DSP, care a motivat că problemele ar fi generate de colmatarea lacului, ca şi cum aceasta trebuia imputată Companiei de Apă. Lacul trebuia decolmatat de Apele Române, de acum 25 de ani. Şi acolo, la Guvern, nişte tehnocraţi care habar nu au de realităţile din teren au luat subiectul şi au justificat refuzul finanţării pe răspunsul DSP”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Şeful judeţului crede că situaţia de la Pucioasa se poate repeta, întrucât „nivelul de infestare cu bacterii de tipul celei prezente poate pune oricând în pericol sănătatea populaţiei”.

Tocmai de aceea, autorităţile judeţului au luat în calcul mai multe variante de alimentare cu apă a oraşului Pucioasa. Pentru materializarea unui astfel de proiect este nevoie însă de mulţi bani, care, deocamdată, nu există!

4 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Guvernul nu finanţează conducta pentru Pucioasa din cauza DSP!

 1. DINUT

  bine ca recunoaste !! de 25 ani ce au facut cei care au MULS SI ATAT ,, SI ACUM LUCRARI NETERMINATE SI PROST FACUTE CELE INCEPUTE ,,, INCA ORASUL PUCIOASA COLCAIE DE BARONI DE LA TOATE PARTIDELE ,,,, CRED CEI DE ACUM 25 ANI SI PANA ACUM SA FIE TRASI LA RASPUNDERE PENAL !!! CA ALTFEL MAI TREC 25 ANI SI ORASUL VA PIERI !!!

   
 2. moshu49

  nu știu, Țuțuiene, dacă l-ai cunoscut ori ba pe toașu’ Ion „Teleagă” Dincă (din experiența mea mai bine nu!).
  dar îți spun eu că pentru așa o prestație, de cel puțin un an erai la canal Dunăre-Siret.
  capisci? :(

   
 3. Aspida

  În 2011, lacul Pucioasa-Moțăieni a fost secat … se pare că starea fizică a barajului a cerut asta…
  Lumea din zonă s-a îngrozit de cum arăta fundul lacului…
  Indiferent de cauza secării lacului –atunci– întrebarea e:
  s-a profitat de necesitatea secării intempestive,

  • s-a decolmatat?

  DACĂ
  • nu s-a decolmatat, DE CE?

  Dacă s-a decolmatat, atunci –sunt numai 4,5 ani– CUM e posibil să se fi refăcut mâlul într-un timp atât de scurt și apa să devină toxică?

  Alooooo… Apele Române! Ce naiba păziți?

   
 4. liv

  Pai, sistati vizitele inutile prin China, parangheliile de zilele orasului si ale altor etnii, macar o perioada si facand economii, puteti rezolva si problema finantarii conductei de la Pucioasa.

   

Adaugă un Comentariu

*