Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 2, 2023
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Hamlet se joacă din nou la Curtea Domnească, de Zilele Cetăţii Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Hamlet se joacă din nou la Curtea Domnească, de Zilele Cetăţii Târgovişte 

Foto: stiridb.ro

După o avampremieră cu un public record (de zece ori mai mulți spectatori decât capacitatea spațiului de joc), spectacolul Hamlet în regia lui Kemal Bașar, revine la Târgoviște! Curtea Domnească va fi din nou gazda acestui spectacol itinerant, în aer liber, bazat pe capodopera lui William Shakespeare, în datele de 9 și 10 septembrie, de la ora 20:00.

Hamlet este povestea unui fiu torturat de memoria tatălui său, prins într-un hățiș de intrigi politice și sfâșiat între doința de răzbunare și propria sa fire meditativă și melancolică. Shakespeare a reușit să pună bazele Dramei în acest text, care este unul din cele mai iubite și respectate din întreg repertoriul mondial al teatrului.

Regizorul turc Kemal Bașar a întâmpinat provocarea montării unei asemenea piese cu curaj și cu hotărâre, iar rezultatul este cu adevărat spectaculos. Actorii Bogdan Farcaș și Sebastian Marina întrupează extraordinar conflictul dintre Hamlet și Claudius, iar tragedia prințului danez capătă o nouă dimensiune în ruinele Cetății Domnești.

Viziunea regizorală a lui Kemal Bașar unește perfect momentele cheie ale acțiunii cu diversele spații oferite de Curtea Domnească, în așa fel încât publicul, mișcându-se de la o scenă la alta, se poate simți cu adevărat martor la drama personajelor. Castelul Elsinore își intră în drepturi ca unul din „personajele” principale ale piesei, spațiu labirintic, impunător, martor și catalizator al jocurilor de putere și al tragediei. Publicul târgoviștean are astfel ocazia de a se scufunda în atmosfera unui spectacol atât de veridic întcât realitatea se poate confunda cu scena, poate mai mult decât oricând!

Spectacolul Hamlet din Curtea Domnească este parte a programului Atomul Shakespeare al Teatrului Tony Bulandra, împreună cu spectacolele Cum vă place, Îmblânzirea Scorpiei și Romeo și Julieta, cât și a viitoarelor premiere MacBeth și A Douăsprăzecea Noapte, pe care le veți putea viziona la începutul stagiunii 2014/2015.

Prețul biletului va fi 20 de lei. Se acordă, desigur, reduceri pentru elevi, studenți și pensionari. Vă rugăm insistent să faceți rezervări, întrucât locurile sunt limitate!

Adaugă un Comentariu

*