Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Hruba de vinuri de la Valea Mare a intrat în proprietatea unei… fantome

DÂMBOVIŢA: Hruba de vinuri de la Valea Mare a intrat în proprietatea unei… fantome 

hruba valea mare

Renumitele hrube de vinuri de la Valea Mare sunt acum oale şi ulcele. Statul român, prin autorităţile locale, nu a fost în stare să aibă grijă de acest obiectiv economic unic în Muntenia, construit inginereşte, cu multă sudoare.

Aflăm acum, la ani de zile după ce fosta unitate agricolă de stat Prodas a vândut Hruba de vinuri în condiţii suspecte unui investitor turc, care, culmea, a dispărut fără urmă, că nimeni nu poate face nimic. Tunelurile săpate sub dealul localităţii cu migală şi care adăposteau sute de butoaie cu vin din cele mai alese soiuri au rămas ale nimănui.

costel miu, primar valea marePrimarul comunei Valea Mare, Costel Miu, ne-a spus că, în acest moment, caută soluţii de recuperare a hrubei din ghearele unui investitor fantomatic, care, tot edilul ne-a spus, îşi plăteşte taxele şi impozitele locale de pe un card, direct în contul Primăriei, dar nimeni nu ştie despre ce firmă este vorba, de unde achită şi în numele cui.

Ar fi cazul ca instituţiile statului care asigură ordinea şi legea în statul de drept să intervină. Este clar, Hruba de vinuri de la Valea Mare a fost înstrăinată în condiţii suspecte.

Adaugă un Comentariu

*