Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Imposibilul a devenit posibil! Se asfaltează drumul spre satul Valea Mare, comuna Cândeşti

DÂMBOVIŢA: Imposibilul a devenit posibil! Se asfaltează drumul spre satul Valea Mare, comuna Cândeşti 

drum valea mare candesti 2

Satul Valea Mare, ce aparţine teritorial-administrativ de comuna Cândeşti, din judeţul Dâmboviţa, este scos din izolare cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Primăria a obţinut o finanţare de 1.560.000 de euro şi asfaltează drumul de acces, în lungime de 11 km.

„Am lucrat foarte mult la acest proiect, am adus toate amendamentele necesare, ca să nu avem corecţii financiare, pentru că suntem o primărie cu un buget micuţ şi nu ne permitem aşa ceva. Se lucrează la pietruire şi la defrişări, apoi se va trece la covorul asfaltic. Mai avem nevoie şi de o schimbare de soluţie tehnică pentru podeţele de pe traseu, care trebuie să fie mai mari de 4 metri, cum au fost prinse în proiect”, spune Georgeta POpa – primarul localităţii.

drum valea mare candesti 4Prezent în comună, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu a promis că va asfalta şi „Micul Transfăgărăşan” (Dealul Sfârlogilor).

„Va trebui la Consiliul Judeţean să găsim o soluţie să facem şi cei 2 km de legătură din centrul localităţii şi acest proiect. Vom scrie un proiect şi îl vom finanţa pe OG 28 anul viitor, ca să putem spune că avem drum bun de la ieşirea din Argeş până la ieşirea spre Prahova, ceea ce înseamnă că trebuie să rezolvăm încă două sectoare: Râul Alb-Runcu şi Bezdead-Costişata. Cred că, în următorii 2-3 ani de zile, drumul ăsta va avea toate porţiunile asfaltate.

Va trebui să găsim o soluţie şi pentru Cândeşti Deal, care este tot un sat mic, ca şi Valea Mare. Oamenii ies dintr-o depresiune spre drumul care este asfaltat. Le vom face pas cu pas”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

drum valea mare candesti 3

Bani europeni şi pentru căminele culturale

Administraţia din Cândeşti a reuşit să acceseze fonduri europene nerambursabile şi pentru reabilitarea şi modernizarea instituţiilor de cultură. Pe 21 iunie, va fi inaugurat Căminul Cultural Dragodăneşti, urmând ca în această vară să înceapă lucrările şi în satul de centru. Se pare că finanţarea a fost blocată la Compania Naţională de Investiţii, însă preşedintele Consiliului Judeţean este convins că va reuşi să mişte lucrurile.

camin cultural dragodanesti drum valea mare candesti 5 drum valea mare candesti 1

Adaugă un Comentariu

*