Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Incendiu cu repetiţie la Runcu! Focul s-a reaprins, la câteva ore după plecarea pompierilor

DÂMBOVIŢA: Incendiu cu repetiţie la Runcu! Focul s-a reaprins, la câteva ore după plecarea pompierilor 

FOTO ARHIVĂ

Noaptea trecută, casa unui om de afaceri aflată în satul Bădeni, comuna Runcu, a fost cuprinsă de flăcari. Se pare că vâlvătaia ar fi pornit de la un coş de fum necurăţat. Noroc că au sărit localnicii cu găleţile, fiindcă echipajele de pompieri care au sosit de la Fieni, ar fi venit nepregătite, fără furtune şi cu rezervorul de apă gol! De asemenea, una dintre maşini ar fi ramas în pană pe traseu, fiind trimis un alt autovehicul de stingere de la Pucioasa.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, lt. col. Eduard Ţelea, dezminte afirmaţiile vehiculate de cei prezenţi la locul incendiului, susţinând că sunt doar răutăţi. Nu se poate ca o maşină de stins focul să plece cu rezervorul gol, fără apă sau fără furtune suficiente! Intervenţia a fost una dificilă, întrucât vehiculul pompierilor nu a putut intra pe uliţa pe care era amplasat imobilul cuprins de flăcări, fiind nevoie să se întindă furtunuri pe o lungime destul de mare.

A existat o uşurare după ce focul a fost stins. Nemulţumirea proprietarilor casei vizavi de modul de acţiune al pompierilor a persistat. Ca şi mulţi dintre cei sosiţi la faţa locului, aceştia au considerat că s-ar fi putut interveni mai eficient. Din păcate, supoziţia lor s-a materializat câteva ore mai târziu…

Era trecut de miezul nopţii când vâlvătaia s-a pornit din nou. Groaznic! Mai rămăseseră focare nestinse în interiorul pereţilor şi în pod. Au fost din nou chemaţi pompierii. Alte minute cumplite de aşteptare, încordare, de luptă cu flăcările. Un adevărat coşmar. Oamenii în sat s-au închinat, spunând că nu le-a mai fost dat să vadă aşa ceva. Să vină pompierii să stingă focul, cu mare greutate, iar după câteva ore să repornească incendiul. Undeva s-a strecureat o greşeală. Superficialitate. Intervenţia nu a fost una ca la carte.

Localnicii, dar şi proprietarii imobilului distrus se întreabă de ce au plecat pompierii după prima intervenţie înainte de a se asigura că focul a fost nimicit? Cine plăteşte pentru această neglijenţă?

foto incendiu runcu 1

Adaugă un Comentariu

*