Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 23, 2022
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: După vot începe marea epurare politică! Partidele vor să scape de trădători şi de nepăsători

DÂMBOVIŢA: După vot începe marea epurare politică! Partidele vor să scape de trădători şi de nepăsători 

Foto: Realitatea TV

Liderii celor mai importante formaţiuni politice din judeţul Dâmboviţa – PSD, PDL şi PNL – au anunţat că vor declanşa o campanie de… epurare. Fie că au ieşit învingătoare sau învinse după cursa europarlamentarelor, partidele vor renunţa la membrii care nu s-au implicat suficient în aceste alegeri sau, mai grav, au trădat, lucrând pentru adversari.

Vicele Grozavu, primul vizat de schimbările liberalilor

Preşedintele PNL Dâmboviţa a anunţat că va face curăţenie chiar în ziua alegerilor, când visa că liberalii vor obţine al doilea scor pe judeţ. După rezultatul scrutinului, Mihail Volintiru are şi mai multe motive să treacă la… epurări!

„PNL se pregăteşte pentru curăţenie în Dâmboviţa. Avem consilieri locali care sunt slugi la PSD, la fel ca vicepreşedintele Consilului Judeţean Gabriel Grozavu. Toate aceste personaje vor dispărea din rândul PNL. Dacă Gabriel Grozavu nu-şi dă demisia din funcţia de vicepreşedint al Consiliului Judeţean, în luna iunie voi solicita Biroului Permanent Naţonal excluderea sa din PNL”, a declarat Volintiru.

Social-democraţii se consolidează prin reorganizare

Câteva ore mai târziu, odată cu victoria PSD în alegeri, liderul social-democraţilor dâmboviţeni a anunţat că va analiza activitatea fiecărei organizaţii în parte.

„Sunt dezamăgit de unii lideri locali, cum este cazul celui de la Vlădeni, unde am obţinut doar 20%. Este inacceptabil. Vom lua măsuri în sensul consolidării acestor organizaţii”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

PDL renunţă la viceprimarii care n-au tras pentru partid

Cele mai mari probleme sunt de departe cele din sânul PDL. Prin urmare, primvicepreşedintele Jean Popescu a declarat că organizaţia va renunţa la toţi viceprimarii şi consilierii locali din localităţile unde rezultatul în alegeri a fost dezastruos. Asta înseamnă, spune Jean Popescu, că cel puţin cinci viceprimari din cei 17 ai PDL îşi vor pierde mandatul.

„Este de neconcept ca în aceste localităţi unde avem viceprimari să obţinem rezultate foate proaste, iar aceşti oameni să nu rămână şomeri. Nu are rost să-i mai ţinem pe funcţii. La fel vom proceda şi cu consilierii locali. În urmă cu o lună, am dat afară 13. Acum, vr urma alţi. Sunt la mâna noastră”, a concluzionat primvicpreşedintele PDL Dâmboviţa.

Potrivit Biroului Electoral Judeţean, rezultatul alegerilor europarlamentare în judeţul Dâmboviţa se prezintă astfel:

  • PSD – 50,31%
  • PDL – 14,14%
  • PNL – 10,15%

Adaugă un Comentariu

*