Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 7, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Incredibil! Se face recensământul chiuretajelor şi femeilor fertile!

DÂMBOVIŢA: Incredibil! Se face recensământul chiuretajelor şi femeilor fertile! 

DGASPC

Da, aţi citit bine! Nu este nicio glumă şi nicio păcăleală, că tot ne apropiem de ziua de 1 aprilie! Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa a solicitat primăriilor din judeţ un astfel de recensământ.

Când au primit adresa cu pricina, unii primari s-au luat cu mâinile de cap, iar alţii se ţineau de burtă de atâta râs.

„Era ultima chestiune care ne lipsea, să facem recensământul femeilor fertile şi să aflăm câte chiuretaje au făcut, că în rest, noi, ca primari, ne ocupăm de toate”, ne-a declarat un edil, al cărui nume preferăm să nu-l dezvăluim.

Indiferent câte programe sociale s-ar implementa, indiferent ce sprijin s-ar acorda femeilor, nu credem că sarcina angajaţilor dintr-o primărie de localitate este aceea de a pleca prin sat să afle care femei mai sunt fertile şi câte întreruperi de sarcini au făcut acestea la viaţa lor.

Evident, documentele trebuie să fie ulterior semante de către primari, care astfel vor depăşi bariera intimităţii unei persoane.

„Domnule, m-au întrebat cineva de la Primărie de treaba asta. Cum să le spun eu câte avorturi am făcut, ca apoi să mă ştie toată primăria? Şi cum vine treaba asta, dacă sunt fertilă sau nu. Aşa ceva nici pe timpul lui Ceauşescu nu s-a întâmplat”, ne-a declarat Gheorghiţa M., o femeie în vârstă de 42 de ani, mamă a cinci copii.

Înţelegem că este vorba despre o cauză nobilă, că se doreşte sprijinirea familiilor cu posibilităţi materiale reduse, dar parcă modalitatea de implementare a acestui proiect a depăşit orice limită.

adresa DGASPC

Adaugă un Comentariu

*