Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Infrastructură nouă la Târgovişte! Constructorii se ţin de termenele impuse de Primărie

DÂMBOVIŢA: Infrastructură nouă la Târgovişte! Constructorii se ţin de termenele impuse de Primărie 

lucrari PIDU 2

Primul tronson dintr-o arteră rutieră principală de circulaţie cuprinsă în programul de reabilitare a infrastructurii municipiului Târgovişte va fi dat la gata astăzi şi ne referim la Bulevardul Tudor Vladimirescu, tronsonul dintre intersecţiile cu Carol I şi Colonel Băltăreţu. Constructorii au definitivat lucrările într-o săptămână, aşa cum a solicitat administraţia locală.

„După cum am promis, astăzi se vor reda traficului toate cele patru benzi de circulaţie, care au fost reabilitate în totalitate. Adică, s-a săpat până la 1,5 metri şi s-a refăcut întreaga infrastructură. La fel ca aici, vor fi executate lucrări pe toată strada Tudor Vladimirescu, pe tot IC Brătianu, până la intersecţia cu Petru Cercel. De asemenea, se lucrează intens pe Bulevardul Unirii, pe o porţiune de 1,2 km. După cum vedeţi, ne ţinem de termene, ne ţinem de treabă. Se lucrează în fiecare zi câte 12 ore, se lucrează şi sâmbătă şi duminica. Toate acestea le facem pentru a respecta termenele pe care ni le-am propus, pentru a reuşi să terminăm lucrările într-un termen cât mai scurt, pentru a face viaţa târgoviştenilor să fie cât mai bună. Vă asigur că vom termina lucrările la timp, vă asigur că lucrările vor avea cea mai bună calitate”, a precizat edilul Gabriel Boriga, care s-a aflat şi astăzi pe şantier, împreună cu city managerul Gabriel Cioacă şi cei doi viceprimari – Ciprian Prisăcaru şi Eugen Pătraşcu.

lucrari PIDU 1

Având în vedere că la Târgovişte s-a întâmplat nu o singură dată să se sape exact acolo unde s-au modernizat străzile, viceprimarul Ciprian Prisăcaru i-a averizat pe conducătorii companiilor care deţin reţele subterane să-şi rezolve problemele acum, fiindcă vor avea interdicţie la săpat o bună perioadă de timp.

„Fac apel la Compania de Apă şi Distrigaz să vină cu solicitări în timp util şi să-şi rezolve problemele, pentru că, după ce se vor finaliza aceste lucrări de asfaltare, nu vor mai primi niciun fel de autorizaţie pentru a sparge carosabilul”, a punctat Ciprian Prisăcaru.

City managerul Gabriel Cioacă – manager de proiect în cazul PIDU-lui A (Micro VI) a ţinut să precizeze că este mulţumit de faptul că s-a depăşit starea de tensiune manifestată la momentul restricţionării traficului rutier pe cele două mari bulevarde: Tudor Vladimirescu şi Unirii.

„Oamenii şi-au dat seama că, fără a veni cu astfel de măsuri, nu se poate să lucrezi. Sper ca şi celelalte zone să fie asfaltate cât mai curând, astfel încât cei care locuiesc acolo să poată să se bucure de lucrările pe care echipa de la Primăria Târgovişte le efectuează”, a declarat Gabriel Cioacă.

La rândul său, viceprimarul Eugen Pătraşcu le-a mulţumit târgoviştenilor pentru că sunt înţelegători şi le-a promis că Executivul Primăriei întreprinde toate demersurile necesare pentru ca lucrările să fie definitivate în cel mai scurt timp posibil.

„Asfaltarea de astăzi reprezintă una din promisiunile pe care le-am făcut şi pe care le respectăm. Ţin să mulţumesc locuitorilor municipiului pentru că dau dovadă de înţelegere şi ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe timpul lucrărilor care se execută în oraş”, a spus Eugen Pătraşcu.

lucrari PIDU 4

Primarul Gabriel Boriga a vorbit la faţa locului, adică pe şantier, şi despre lucrările care se vor executa în perioada următoare, pentru ca târgoviştenii să ştie la ce să se aştepte.

„Cred că în două săptămâni se va termina de asfaltat asfaltat tronsonul de la sensul giratoriu de la intersecţia cu Bulevardul Carol până la intersecţia cu Stancu Ion, apoi se va trece pe celălalt sens de circulaţie. De asemenea, va fi terminat de asfaltat Bulevardul Unirii, pe porţiunea care deja s-a început a se decoperta, de la Restaurantul Vatra până la redacţia Ziarului Dâmboviţa, un sens de circulaţie. Acolo a fost introdusă şi o conductă de apă, de aceea s-a întârziat puţin, însă vă asigur, şi ca locuitor al cartierului Micro VI, la 7 dimineaţa cine nu s-a trezit se trezeşte pentru că sunt buldozerele, fadromele, basculantele şi excavatoarele. Se lucrează în fiecare zi începând cu ora 7:00. Nu se lucrează mai devreme pentru că nu permite legea, altfel s-ar începe lucrările de la 6 dimineaţa. În Micro VI, o să fie şi o parcare cu 620 de locuri. În acest moment se lucrează pe minim 2,5 hectare în acelaşi timp. Vă daţi seama, este o suprafaţă imensă de acoperit. Vreau să vă spun că, la o săptămână de când s-a restricţionat traficul pe două dintre cele mai importante artere rutiere ale municipiului Târgovişte, deja s-a creat o oarecare coeziune în trafic, lumea a înţeles care este situaţia şi chiar am depăşit momentul greu, momentul de vârf în care s-au creat ambuteiaje. Acum, deşi se circulă în condiţii mai grele, se circulă fără probleme. Facem toate aceste eforturi doar pentru binele Târgoviştei, pentru a ne moderniza opraşul în care trăim, pentru a ne europeniza şi pentru a ajunge toţi să trăim într-un confort pe care-l vedem în alte oraşe importante ale României şi ale Europei”, a precizat Gabriel Boriga.

lucrari PIDU 3

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Infrastructură nouă la Târgovişte! Constructorii se ţin de termenele impuse de Primărie

  1. Ionut

    cel mai bun primar.ma bucur ca va implicati asa de mult in modernizarea municipiului. felicitari!

     

Adaugă un Comentariu

*