Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iunie 22, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Înscrieri în clasa pregătitoare. Vezi care sunt cele mai căutate şcoli din judeţ!

DÂMBOVIŢA: Înscrieri în clasa pregătitoare. Vezi care sunt cele mai căutate şcoli din judeţ! 

sorin ion

Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino din Târgovişte este la acest moment cea mai căutată unitate de învăţământ din judeţul Dâmboviţa, raportat la numărul de cereri de înscriere în clasa pregătitoare. Au fost depuse deja 80 de solicitări pentru cele 75 de locuri alocate. Potrivit prof. Sorin Ion – inspector genral ISJ Dâmboviţa, anul acesta au fost aprobate, ţinând cont de cifrele raportate de şcolile din judeţ, 207 clase (4.007 elevi), cu 22 de clase (800 elevi) mai puţin decât în 2016. Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare se va încheia în data de 16 martie.

Topul celor mai căutate şcoli din judeţul Dâmboviţa este completat de: Liceul de Arte Bălaşa Doamna (toate locurile au fost deja ocupate); Şcoala Coresi Târgovişte (există deja 79 de cereri pentru 75 de locuri) şi Şcoala Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti (există deja 76 de cereri pentru 75 de locuri). La polul opus, regăsim Şcoala Smaranda Gheorghiu Târgovişte, unde au fost depuse doar 6 cereri pentru cele 20 de locuri. De asemenea, mai sunt probleme şi la şcolile din jurul municipiului Târgovişte (exemplu: Bungetu, Teiş), care nu mai pot forma clase fiindcă numărul de copii este foarte mic, plus că mulţi părinţi au ales să-i ducă să înveţe în oraş.

„La momentul acesta, avem depuse 2.063 de cereri, dintre care 1.732 din circumscripţie şi 331 de la alte circumscripţii. Întrucât Colegiul Cantacuzino nu are o circumscripţie clară, acolo nu se pune problema suplimentării locurilor şi nici a domiciliului. Au câteva criterii stabilite de şcoală şi, în funcţie de acestea, îi vor selecta pe cei 75. La Liceul de Arte Bălaşa Doamna, lucrurile s-au cam încheiat. Nici ei nu au o circumscripţie clară, dar fiind clase cu profil artisitic au dat teste de aptitudini. Au avut 25 de locuri, s-au ocupat deja. Au fost mai mulţi candidaţi. la Şcoala Coresi, din nou, s-au depăşit cifrele. Avem 75 de locuri, ca şi anul trecut, şi deja 79 de cereri, dintre care 77 din circumscripţie. Să sperăm că nu se va dubla numărul de clase necesare, ca anul trecut! DE asemenea, şi Şcoala Ion Alexandru Brătescu Voineşti este căutată”, ne-a explicat inspectorul şcolar general ISJ Dâmboviţa.

Părinţii pot completa cererea de înscriere pentru copii şi online, însă tot vor fi nevoiţi să ajungă la şcoală, până în data de 16 martie, să o semneze, altfel nu va fi luată în calcul, atrage atenţia prof. Sorin Ion. Cât priveşte forma de învăţământ, părinţii pot opta pentru varianta tradiţională sau pentru unul din cele 236 de locuri la „step by step”. Există şi o situaţia cumva atipică, în sensul că la Şcoala nr. 11 Târgovişte nu vor fi decât clase „step by step”, ceea ce înseamnă că toţi copiii ai căror părinţi vor alege educaţia tradiţională vor fi repartizaţi către o altă unitate de învăţământ din apropiere.

A doua etapă de depunere a cererilor de înscriere în clasa pregătitoare se va derula în perioada 24 – 30 martie 2017.

Adaugă un Comentariu

*