Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, noiembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Înşelat cu lozul în plic! A rămas şi fără bani, şi fără maşină!

DÂMBOVIŢA: Înşelat cu lozul în plic! A rămas şi fără bani, şi fără maşină! 

Foto: www.ziuaconstanta.ro

Un bărbat de 69 de ani, din comuna Măneşti, judeţul Dâmboviţa, a reclamat la Poliţie că i-au fost sustraşi 1.100 de lei de către două persoane necunoscute care l-au abordat pe stradă. Practic, cei doi suspecţi i-au cerut să deschidă împreună două lozuri în plic, ocazie cu care s-a constatat că unul dintre acestea conţinea drept premiu un autoturism.

Fazele care au urmat, dacă le-am fi văzut într-un film, ne-ar fi determinat să spunem că scenaristul şi regizorul au exagerat. Şi, totuşi, dâmboviţeanul s-a lăsat păcălit!

Necunoscuţii l-au convins pe bărbatul de 69 de ani să le înmâneze 1.100 de lei în schimbul lozului câştigător şi i-au cerut să pună banii într-o sacoşă. Ulterior, acesta a constatat că din sacoşa ce i s-a în apoiat lipseşte lozul. Cu alte cuvinte, a rămas şi fără bani, şi fără maşină! În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi de identificare a principalilor bănuiţi de comiterea înşelăciunii şi recuperare a prejudiciului.

Recomandări ale poliţiei dâmboviţene pentru ca cetăţenii să nu devină victime ale unor asemenea fapte:

• Nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează pe stradă !

• Nu vă lăsaţi încântaţi de obţinerea cu uşurinţă a unor foloase!

• Nu luați în considerare eventualele mesaje în care sunteți desemnat câștigator, fără temei, al vreunui concurs/sondaj organizat de o firmă de renume!

• Anunţaţi imediat poliţia în cazul în care sunteţi anunţaţi că o rudă aflată în străinătate a suferit sau provocat un accident, fapt pentru care trebuie să depuneţi o sumă de bani;

• Nu furnizați date personale prin niciun mijloc de comunicare unor persoane care, pentru a vă câștiga încrederea, vă oferă unele informații cu scopul de a vă induce în eroare!

• Nu acceptați în niciun caz să trimiteți persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau a altui bun la care ați fost anunțat câștigător!

• Nu furnizați date confidențiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr necunoscut; niciodată o societate nu vă va solicita date în acest mod!

• Sunați operatorul de telefonie mobilă, dacă primiți mesaje sau apeluri pe telefoanele mobile, pentru a le confirma dacă este în derulare vreun concurs sau vreo campanie de premiere a abonaților!

• Nu expediați sume de bani prin mandate online, nu depuneți bani în contul unor persoane necunoscute;

• Nu comunicați codul de reîncărcare al unor cartele telefonice unor persoane necunoscute care vă solicită acest lucru!

• Nu permiteți accesul în locuință a unor persoane necunoscute care se recomandă ca fiind reprezentanții unor societăți comerciale și vă oferă, spre vânzare, bunuri la prețuri derizorii și cadouri;

• Nu permiteți accesul în locuință a unor persoane care vă abordează pe stradă, folosind prenume comune de persoane, pentru a vă creea impresia că vă cunoaște; mai mult, vă oferă informații cu privire la familia și rudele dumneavoastră, stabilite în străinătate, care vă trimit colete pentru care trebuie să achitați o sumă de bani.

Adaugă un Comentariu

*