Știri, Muntenia-Sud, România|luni, mai 20, 2019
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Inspectorii ITM desfăşoară şi noaptea controale pentru depistarea cazurilor de muncă la negru

DÂMBOVIŢA: Inspectorii ITM desfăşoară şi noaptea controale pentru depistarea cazurilor de muncă la negru 

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmboviţa a identificat, urmare acţiunilor de control efectuate în luna iulie, 12 persoane care munceau, fără a avea încheiate contracte legale, pentru şapte angajatori din domeniile comerţ, construcţii şi restaurante, la acestea din urmă verificările fiind întreprinse pe timpul nopţii. Valoarea amenzilor aplicate pentru muncă la negru se ridică la 120.000 de lei.

„Tot în luna iulie a fost organizată campania privind verificarea respectării prevederilor legale referitoare la timpul de lucru şi de odihnă. S-au constatat unele neconformităţi în domeniile comerţ, transporturi, confecţii textile pentru care s-au dispus următoarele măsuri: transformarea contractelor de muncă cu fracţiune de normă în contracte cu normă întreagă (conform activităţii prestate), păstrarea evidenţei timpului normal de lucru, a orelor suplimentare şi a celor de noapte, înmânarea unui exemplar din contractul individual de muncă salariatului. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 1500 de lei”, se arată într-un comunicat al ITM Dâmboviţa.

În perioadele caniculare, inspectorii de muncă au verificat modul în care angajatorii asigură condiţiile de lucru adecvate, în special în domeniile construcţii, transporturi, panificaţie, agricultură. S-a constatat faptul că, în general, angajatorii au respectat legislaţia, iar în cazurile în care au manifestat dezinteres faţă de salariaţi s-au aplicat avertismente şi s-au dispus următoarele măsuri: asigurarea ventilaţiei la locurile de muncă, asigurarea apei minerale în cantităţi corespunzătoare, alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaus în locuri umbrite.

Adaugă un Comentariu

*