Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, aprilie 11, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Instrumente online pentru învăţarea limbilor străine

DÂMBOVIŢA: Instrumente online pentru învăţarea limbilor străine 

proiect portugalia 2

În perioada 16-21 martie s-a desfășurat la Santo Tirso, în Portugalia, cea de-a șasea întâlnire din cadrul Parteneriatului Grundtvig – Learning to Learn by Teaching, întâlnire la care au participat aproximativ 30 de profesori, din mediul preuniversitar și universitar, din cele 6 țări partenere (Italia, Portugalia, România, Belgia, Letonia, Marea Britanie).

Proiectul urmărește realizarea unor instrumente online pentru învățarea eficientă a limbilor străine și pentru achiziția de competențe pentru utilizarea tehnologiei informatice, integrând în același timp aspecte legate de cultura și tradițiile țărilor partenere dar și experiența personală a partenerilor, într-o abordare mai aprofundată a competenței de „a învăța să înveți”.

Întâlnirea de la Santo Tirso, la care au participat doi profesori de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgoviște (Suzana Ilie și Carmen Rădulescu) a prilejuit discuții legate de testarea activităților proiectate în cadrul metodologiei ”Learning to Learn by Teaching”, la nivelul publicului țintă din fiecare țară.

proiect portugalia 1

Cu această ocazie s-au prezentat rezultatele testării metodologiei, rezultate care au evidențiat îmbunătățirea competențelor elevilor, nu numai în ce privește comunicarea în limba engleză, dar și la nivelul motivației pentru învățare și dezvoltare personală, cooperării și planificării eficiente a învățării. În plus, ele au relevat faptul că elevii expuși la o asemenea abordare dezvoltă un interes aparte pentru abordări inedite, creative, care exploatează într-un mod dinamic tehnologia IT și contextul intercultural.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-au purtat discuții pe marginea principalului produs al acestui proiect – ghidul de implementare a metodologiei „learning to learn by teaching„ (care va putea fi folosit deopotrivă de elevii și profesorii care doresc să își consolideze competențele de comunicare în limba engleză sau să își dezvolte alte competențe), s-au prezentat bune practici legate de utilizarea ITC în procesul învățării (lecțiile TED-ed) și au avut loc întâlniri cu elevii – adulți din școala ”Tomaz Pelayo” din Santo Tirso.

Întâlnirea a fost pentru participanți o experiență de lucru deosebită, din care nu au lipsit nici condimentele culturale – Ansamblul folcloric Guimarei și Seara fado – care au adus în prim plan minunatele tradiții portugheze.

Întâlnirea finală, care se va desfășira la Londra, în luna iulie, se va axa pe finalizarea produselor finale ale proiectului (ghid, metodologie, produse destinate diseminării) și pe evaluarea finală a proiectului.

Pentru informaţii suplimentare vizitați site-ul proiectului: http://l2lbyte.wordpress.com și pagina facebook: https://www.facebook.com/L2LByte

proiect portugalia 3

Adaugă un Comentariu

*