Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 15, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Interesele politice lasă comunele fără fonduri! Consiliul Judeţean a fost convocat pentru ora 19:30

DÂMBOVIŢA: Interesele politice lasă comunele fără fonduri! Consiliul Judeţean a fost convocat pentru ora 19:30 

cjd 1

A patra şedinţă de consiliu judeţean ratată! Semn clar că interesele sunt mari. Consilierii au fost convocaţi la ora 10:00. Cu câteva minute înainte de începerea lucrărilor, presa primeşte din partea biroului de presă al ACL Dâmboviţa mesajul că aleşii alianţei nu participă la şedinţă. Minute de tensiune. În sală intră Vasile Moise, consilier independent. Iese. Foştii PDL-şti Mihai Trifan şi Ioan Ferariu stau liniştiţi la locurile lor, în partea rezervată independenţilor. La fel şi Adrian Dumitru, fost membru PPDD.

Rumoare. Preşedintele Adrian Ţuţuianu este nervos, dar reuşeşte să ascundă cât de cât acest aspect. Din câte se pare, Adrian Ţuţuianu a cedat, acceptând modificările de buget propuse de ACL. Altele sunt însă dorinţele celor de la ACL. După câte se aude, vor musai să-l schimbe din funcţie pe vicepreşedintele Ioan Marinescu.

Şedinţa nu poate începe. Sunt prezenţi 16 consilieri, membri PSD şi trei independenţi. Claudiu Mănescu care îl va înlocui pe Teodor Vasiliu este încă nevalidat.

cjd in dependenti

Preşedintele Adrian Ţuţuianu comentează despre situaţia fără de precedent apărută în sânul consiliului judeţean. Ţuţuianu vorbeşte despre faptul că, dacă nu se ajunge la un rezultat pozitiv şi vor prima în continuare interesele partinice, judeţul va avea de suferit. La fel şi unităţile administrativ-teritoriale.

„Sunt sume repartizate pentru echilibrarea bugetelor locale şi pentru acoperirea datoriilor la diverşi furnizori. Sunt sume care trebuie repartizate pentru persoanele cu handicap”, a declarat Ţuţuianu.

Apare şi Vasile Moise. Probabil că a negociat şi a acceptat să se prezinte la întâlnire. Rămâne să aflăm ce i s-a oferit. Independenţii iau cuvântul pe rând.

Trifan nu înţelege de ce foştii lui colegi nu se prezintă, mai ales că cererile le-au fost rezolvate. Ştie de ce, dar ce să mai zică. Interesele ţintesc la funcţii. S-a făcut o nouă convocare în această seară, la 19:30. Consilierii zâmbesc într-un mod care arată că nu prea le convine cavalcada convocărilor, dar nu au de ales… Până atunci, urmează încă o rundă de negocieri cu miză mare!

Adaugă un Comentariu

*