Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, mai 31, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: Interviul, promovat ca metodă de învăţare printre elevii de la Şcoala Cricov-Valea Lungă

DÂMBOVIŢA: Interviul, promovat ca metodă de învăţare printre elevii de la Şcoala Cricov-Valea Lungă 

proeict scoala cricov valea lunga k

„Noi nu vrem să fim un stereotip”! Acesta este titlul proiectului Erasmus în care este implicată Şcoala Gimnazială Cricov-Valea Lungă, din judeţul Dâmboviţa, alături de trei instituţii de învăţământ din Turcia, Polonia şi Italia.

„Ne-am propus să dezvoltăm creativitatea personală şi explorarea conceptului de stereotip prin scris, cântec şi joc. De asemenea, avem în vedere angajarea într-un proces de învăţare interculturală europeană şi naţională. Un alt obiectiv al proiectului este şi amplificarea gradului de conştientizare a culturii europene de către profesori şi elevi. Copiii sunt implicaţi în activităţi ce au ca scopuri identificarea unor stereotipuri, recunoaşterea avantajelor şi beneficiilor diversităţii culturale în şcoli, posibilitatea de a lucra împreună în comunitatea locală, alături şi de părinţi. Un alt obiectiv important este stimularea creativităţii elevilor prin metode noi de învăţare, cum ar fi interviul”, explică profesorii coordonatori ai proiectului.

La sfârşitul anului trecut, profesorii dâmboviţeni implicaţi în acest proiect educaţional au efectuat o deplasare în Polonia şi urmează vizite şi la ceilalţi parteneri, care vor veni la rândul lor în Dâmboviţa. Cu această ocazie, au mers, împreună cu colegii din Turcia, Italia şi, evident, cei din ţara gazdă, la Primăria din Poznan, Castelul Royal, Capela Aurită a Încoronării Regilor, Catedrala Sfântu Petru şi Pavel şi la Biserica Franciscană. Conform programului de mobilitate, în 2015 şi 2016, se vor efectua şi deplasări împreună cu elevii.

„Produsele finale ale activităţii sunt broşuri informative, DVD-uri, cu materialele conţinute în proiect, mini dicţionare de conversaţie pentru ţările participante, ghiduri de sănătate, calendare, dar şi un web-site pentru proiect”, spun profesorii de la Şcoala Cricov-Valea Lungă.

Programul, ce beneficiază de finanţare europeană, se desfăşoară în perioada 2014 – 2016.

Mădălina Zamfir

Adaugă un Comentariu

*