Știri, Muntenia-Sud, România|marți, septembrie 27, 2022
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIȚA: Intrăm în rândul lumii! DN 7 și DN 71 vor fi lărgite la patru benzi de circulație

DÂMBOVIȚA: Intrăm în rândul lumii! DN 7 și DN 71 vor fi lărgite la patru benzi de circulație 

adrian tutuianu

Există premisa ca judeţul Dâmboviţa să aibă în sfârşit drumurile naţionale puse la punct, cel puţin aşa ne-a asigurat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ţuţuianu.

Astfel, în următoarele două luni, vor demara procedurile de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate în zona Bâldana-Titu, pe DN 7, porţiune de traseu care va avea patru benzi de circulaţie. Fondurile destinate despăgubirilor, în cuantum de 12.000.000 de lei, sunt alocate de la bugetul de stat prin Secretariatul General al Guvernului.

„Pot să spun că ne aflăm în linie dreaptă cu acest proiect. Dacă nu vom avea contestaţii, undeva la sfârşitul lunii octombrie, procedura de achiziţie poate fi finalizată şi, evident, vor demara lucrările”, ne-a declarat Adrian Ţuţuianu.

Modernizarea acestui segment de drum va duce la dezvoltarea economică, în primul rând, a zonei de sud a judeţului Dâmboviţa.

Urmează la rând DN 71, Bucureşti-Târgovişte-Sinaia, drum care străbate judeţul de la sud la nord, cale rutieră de importanţă vitală pentru viaţa socială şi economică a Dâmboviţei. Preşedintele Adrian Ţuţuianu doreşte ca, în următorii ani, şi acest traseu să fie modernizat.

Deja, conducerea Consiliului Judeţean împreună cu specialiştii din cadrul Companiei Naţionale de Drumuri s-au întâlnit cu primarii localităţilor străbătute de DN 71, dar şi cu reprezentanţi ai agenţilor economici care deţin pe acest traseu reţele electrice, de apă, canalizare şi gaze pentru a hotărî planul de bătaie.

„Datele preliminare au fost colectate şi există din partea specialiştilor un punct de vedere favorabil lărgirii la patru benzi a acestui drum naţional, pe distanţa Bâldana-Pucioasa”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Cele două proiecte de anvergură vor fi aduse la cunoştinţa premierului Victor Ponta de către preşedintele Consiliului Judeţean, săptămâna viitoare, când primul-ministru se va afla la Târgovişte pentru a participa la ceremonialul religios prilejuit de Sărbătorirea Sfântului Nifon.

Adaugă un Comentariu

*