Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 11, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: „Învârteli imobiliare” sau politicianism ieftin? Răspunsul consilierilor PNL

DÂMBOVIŢA: „Învârteli imobiliare” sau politicianism ieftin? Răspunsul consilierilor PNL 

cj-dambovita-2

Părerea personală şi tardivă a consilierului judeţean Gabriel Plăiaşu, după cum singur s-a exprimat în plenul şedinţei CJ Dâmboviţa de astăzi, a fost în final asimilată de toţi aleşii liberali, inclusiv de cei care, în ianuarie, au votat cu ştiinţă achiziţionarea apartamentelor care urmau a fi predate Ministerului de Interne, în schimbul celor 26 de hectare de teren destinat construirii unor obiective de interes local.

Departe de noi gândul de a-i lua apărarea preşedintelui Adrian Ţuţuianu, dar povestea de astăzi este tare gogonată şi seamănă mai mult a politicianism ieftin, menit să blocheze dezvoltarea municipiului Târgovişte şi a acestui judeţ, invocându-se, cam târziu, cheltuirea nejudicioasă a banului public! Spunem târziu deoarece apartamentele au fost deja plătite în baza unei hotărâri luate de aleşii judeţeni care au avut mandat până în iunie 2016. Şi atunci cum au oprit consilierii PNL „tentativa de deturnare a banului public”, cum au refuzat să fie părtaşi la „învârtelile imobiliare” ale lui Adrian Ţuţuianu, aşa cum arată în comunicatul remis către mass-media?

cj-dambovita-3

„În ședința ordinară a Consiliului Județean desfășurată astăzi, 26 septembrie a.c., la punctul 14 al Ordinii de zi, a fost supus la vot proiectul de hotărâre privind includerea în domeniul public al Județului Dâmbovița a șapte apartamente cu destinația “locuință de serviciu” situate în municipiul Târgoviște, strada Justiției nr. 37-39.

Acest proiect de hotărâre, așa cum a fost prezentat astăzi de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, este o încercare grosolană de deturnare a banilor publici, în detrimentul dâmbovițenilor. Din acest motiv, și nu din cel populist, prezentat de Adrian Țuțuianu, cei 12 consilieri ai PNL prezenți astăzi la ședință au respins categoric proiectul care ridică în continuare numeroase suspiciuni.

Prin semnătura președintelui CJD a fost deja încheiat contractul de vânzare-cumpărare nr. 1584/01.06.2016 cu un dezvoltator imobiliar, prin care prețul unui apartament ajungea la suma de 68.000 euro. Ședința de astăzi a fost doar încercarea lui Adrian Țuțuianu de a-și acoperi fapta cu o decizie a Consiliului Județean Dâmbovița și de a certifica Anexele care-i poartă semnătura.

CITEŞTE ŞI: Opoziţie în contradicţie cu interesele comunităţii. VIDEO

Consilierii PNL Dâmbovița au atras atenția, în ședință, că adoptarea acestui proiect este păguboasă pentru bugetul local. Prețul cu care a venit astăzi domnul Țuțuianu în fața consilierilor era de 775 euro/mp pentru un apartament. Valoarea unui astfel de imobil depășește cu mult prețul unui apartament din Târgoviște. Aceste apartamente urmau să fie vândute de un dezvoltator imobiliar din județ care afișează în tot orașul Târgoviște bannere publicitare cu apartamente de vânzare la prețul de 435 euro/mp.

Domnul Țuțuianu să le spună dâmbovițenilor de ce Consiliul Județean cumpără apartamente la 775 euro/mp și nu la 435 euro/mp, cum prezintă oferta stradală a acestui dezvoltator? De ce a ignorat Consiliul Județean când s-a aprobat valoarea acestor imobile?

Grupul consilierilor județeni ai PNL Dâmbovița rămâne consecvent principiului legalității și al onorabilității – da, proiectelor care ajută județul să se dezvolte / nu, hoțiilor din banul public!”.

Adaugă un Comentariu

*