Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, februarie 26, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Investiţii de 89 de miliarde de lei la Titu, plus achitarea datoriilor moştenite

DÂMBOVIŢA: Investiţii de 89 de miliarde de lei la Titu, plus achitarea datoriilor moştenite 

primaria-titu k

Administraţia oraşului Titu a realizat, în perioada iulie 2012 – decembrie 2013, investiţii în sumă de 89 de miliarde de lei vechi, ceea ce nu-i puţin lucru, având în vedere că noua echipă de conducere a oraşului a preluat o primărie înglodată în datorii. Chiar dacă nu este genul de edil care să dea vina pe predecesor, primarul Traian Niculae, a recunoscut că a fost nevoit să achite 70 de miliarde de lei vechi şi că mai are de plătit anul acesta alte 67 de miliarde de lei.

Dincolo de toate aceste probleme financiare, cum spuneam, edilii de la Titu nu au stat cu mâinile în sân să-şi plângă de milă. Dimpotrivă, s-au preocupat pentru ca viaţa locuitorilor oraşului să fie îmbunătăţită.

Prin urmare, au fost reabilitate 20 de subsoluri de bloc – adevărate focare de infecţie, s-au amenajat parcări şi locuri de joacă pentru copii, dar şi spaţii de recreere. De asemenea, a fost modernizată clădirea în care funcţionează Policlinica şi s-a reuşit redeschiderea Spitalului Titu, sub forma unui Centru Multifuncţional.

centrul-multifunctional-titu centrul-multifunctional-titu

O altă mare realizare, spune primarul Traian Niculae, este redeschiderea Centrului APIA, care deserveşte toate comunele din jurul oraşului Titu, agricultorii nemaifiind obligaţi să meargă la Răcari sau la Târgovişte.

Investiţii importante s-au derulat şi în domeniul educativ. A fost achiziţionat mobilier nou, dar şi calculatoare. Totodată, s-au efectuat reparaţii şi a fost amenajat un cabinet stomatologic pentru elevi în incinta Şcolii „Pictor Nicolae Grigorescu”. Totodată, nu au fost uitaţi nici iubitorii sportului, pentru care s-au efectuat lucrări de reparaţii a terenurilor de sport.

Administraţia din Titu a răspuns şi solicitărilor venite din partea preoţilor, astfel că la Biserica din Sălcuţa a fost amenajat un aghiazmator şi s-au pavat aleile din cimitir, iar la Titu Târg a fost executată o catapeteasmă în lemn sculptat, s-au cumpărat 30 de strane, două iconostase, strană pentru cântăreţ, analog şi scaun arhieresc. La Biserica Codreanu s-a amenajat parcarea şi a fost construit alt gard.

Adaugă un Comentariu

*