Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 11, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: Investiţii pentru o viaţă în stil european, în comuna Gura Şuţii

DÂMBOVIŢA: Investiţii pentru o viaţă în stil european, în comuna Gura Şuţii 

primaria gura sutii 1

Constantin Dinu, primarul comunei Gura Şuţii, din judeţul Dâmboviţa, se află într-o continuă alertă, misiunea sa fiind, după cum s-a exprimat, binele comunităţii. Prin urmare, în localitate se implementează cu succes proiect după proiect, toate menite să îmbunătăţească traiul de zi cu zi al cetăţenilor.

În acest moment, a intrat în linie dreaptă proiectul privind construirea unei pieţe agro-alimentare, în perimetrul târgului săptămânal. Complexul va fi acoperit, va beneficia de mese moderne pentru desfăşurarea unui comerţ civilizat, în condiţii depline de igienă, apă curentă, grupuri sanitare, iluminat.

gura sutii 2Există posibilitatea ca, în viitorul apropiat, în funcţie de prevederile bugetare, hala agro-alimentară să fie închisă pentru a asigura un confort sporit comercianţilor. Investiţia se ridică la 380.000 de lei, jumătate din finanţare fiind asigurată de la bugetul local, iar cealaltă jumătate de la Consiliul Judeţean. Proiectul a fost scos la licitaţie pentru desemnarea constructorului, iar în următoara perioadă vor fi demarate lucrările propriu-zise. Constantin Dinu speră ca acestea să fie finalizate până în 15 noiembrie 2015.

constantin dinu, gura sutii

În ultimii ani, atent la sănătatea concetăţenilor săi, primarul Constantin Dinu a dat în folosinţă un centru medical în satul Gura Şuţii, iar acum se lucrează intens pentru realizarea unui astfel de aşezământ şi în Sperieţeni. Unitatea va avea în structură două cabinete consultaţii medici de familie, unul pentru stomatologie şi o farmacie. Fondurile pentru materializarea acestui obiectiv, aproximativ 310.000 lei, provin din visteria Primăriei Gura Şuţii.

gura sutii 4

 

Anul acesta, au fost asfaltaţi 3 km de drumuri comunale, cu bani de la Guvern, şi încă 1,2 km în satul Sperieţeni (Uliţa Magazinului), cu fonduri din bugetul local al comunei. Administraţia publică de la Gura Şuţii a reuşit, de asemenea, să modernizeze drumul de legătură cu localitatea Nucet, important traseu rutier care nu fusese niciodată pus în valoare, deşi era circulat intens de oamenii din comună şi nu numai. Acum, primarul Constantin Dinu intenţionează să toarne pe acest tronson şi cel de-al doilea strat de asfalt. Ne-a spus edilul că au mai rămas nemodernizaţi aproximativ 9 km de drumuri săteşti, care vor fi cuprinse în programul investiţional viitor.

gura sutii 3

În scurt timp, la Gura Şuţii, vor porni şi lucrările la reţeaua de canalizare, proiect care se ridică la 2,2 milioane de euro. Este vorba despre 27 km de conducte, plus staţie de epurare. Potri vit edilului Constantin Dinu, licitaţia este posibil să fie organizată chiar în această toamnă.

gura sutii 1

Adaugă un Comentariu

*