Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Isteria „câini fără stăpân” a cuprins şi comuna Brăneşti

DÂMBOVIŢA: Isteria „câini fără stăpân” a cuprins şi comuna Brăneşti 

scandal caini branesti 1

Nu cu mult timp în urmă, s-a dus buhul în tot judeţul că la Brăneşti este nenorocire. Câinii fără stăpân care hălăduiesc pe uliţele satului sunt adevărate fiare, muşcă copiii care merg la şcoală, iar autorităţile locale nu au luat nicio măsură. Primarul Ion Preda, prins la mijloc, cu de la sine putere, a hotărât să adune câinii, deşi nu are un serviciu specializat şi nici adăpost legal pentru patrupede.

După cum ne-au spus profesorii de la şcoala din comună, angajaţii trimişi de edil la vânătoare au pus o cuşcă cu şuncă în curtea instituţiei de învăţământ ca să îi prindă. Pe unii i-ar fi târât cu laţul prin sat, până la staţia de epurare. Un cetăţean, iubitor de animale, a dat alarma. A sunat-o pe Cristina Păun de la Adăpostul de câini Wnderland, vicepreşedinta Asociaţiei pentru protecţia animalelor „Sufleţel” din Târgovişte şi i-a povestit toată tărăşenia.

scandal caini branesti 2Am ajuns rapid la Brăneşti împreună cu Cristina Păun şi Livia Vasilescu – preşedinta Asociaţiei „Sufleţel”. Prima oprire la staţia de epurare de pe malul Ialomiţei, unde ar fi fost închişi câinii prinşi. Aici, nici urmă de animale. Cele două reprezentante ale asociaţiei s-au temut că au fost omorâţi.

A venit între timp şi primarul, pe care-l contactasem telefonic. Edilul nu a vrut să recunoască în prima fază că a ordonat prinderea patrupedelor de pe străzi, că angajaţii i-au târât cu laţul.

Am ajuns în cele din urmă la şcoală. Violeta Coman, directoarea instituţiei, a recunoscut că întreg scandalul a pornit de la părinţii care s-au temut pentru copiii lor şi care i-au tot reproşat că nu face nimic pentru a scăpa de câinii din curtea şcolii.

Părăsiţi de stăpâni şi nemâncaţi, câinii se strângeau la poartă sau în incintă când ieşeau copiii de la şcoală, ştiind că vor primi porţiile de lapte şi corn pe care elevii nu le consumau. Cei mai mulţi din tre copii chiar se împrieteniseră cu ei.

Câinii nu muşcă copiii, cerşesc doar lapte şi corn

Profesorii afirmă că animalele nu erau agresive. Se ţineau după elevi doar pentru a fi hrănite. Uneori, prindeau curaj şi le luau cornul din mână, înainte de a le fi aruncat. Cadrele didactice ne-au spus că niciun copil nu a fost rănit. Primarul, la fel. Edilul, pentru a se dezvinovăţi, avea pe masă şi răspunsurile medicilor din sat care au confirmat că la ei nu a ajuns niciun copil muşcat de câini.

scoala branesti

„Nu au sărit să-i muşte. Au sărit la mâncare, se urcau pe ei… Erau flămânzi, dar oamenii se tem”, ne-a spus directoarea.

Când a auzit din gura Cristinei Păun că bieţii câini, capturaţi de angajaţii primăriei, ar putea fi omorâţi, s-a speriat.

„Săracii, nu trebuiesc omorâţi! Nu se poate aşa ceva. Trebuie duşi într-un adăpost. Nu poţi să faci o asemenea barbarie”.

Ion Preda, primarul de la Brăşeşti, în cele din urmă, a recunoscut că a prins câinii, dar, pentru a nu avea alte probleme, a hotărât să-i elibereze. Edilul ne-a mărturisit că patrupedele care stau pe lângă şcoală, de fapt, au stăpân. O femeie amărâtă care locuieşte în aproapiere. Dar, fiindcă nu are ce să le dea să mănânce, câinii au învăţat programul copiilor şi vin la şcoală exact când intră şi ies de la ore.

Am mai aflat că relaţiile dintre primar şi directoarea şcolii nu sunt tocmai paşnice. Edilul a dat-o în judecată pe Violeta Coman fiindcă l-a acuzat pe nedrept că nu se ocupă de problema câinilor fără stăpân din comună.

ion preda, primar branesti

0 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: Isteria „câini fără stăpân” a cuprins şi comuna Brăneşti

  1. Dinu Nicolae

    foarte interesant, acum 2 saptamani aparea un articol „Copii din Branesti sunt muscati in fiecare zi de caini in scoala” iar acum directoarea zice” nu sunt muscati saracii vor mancare,si nu trebuie omorati”…incredibil..

     

Adaugă un Comentariu

*