Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, septembrie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Itinerar spiritual pe biciclete pentru elevii de la Colegiul „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte

DÂMBOVIŢA: Itinerar spiritual pe biciclete pentru elevii de la Colegiul „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte 

itinerar biciclete 1

Arhiepiscopia Târgoviştei a organizat, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, un tur ciclist cu puncte de oprire la mai multe lăcaşuri de cult din Târgovişte: Mănăstirea Dealu, Biserica Eroilor, Biserica Sf. Nifon. Au participat la acest adevărat itinerar spiritual 20 de elevi ai Colegiului Naţional „Constantin cantacuzino” din Târgovişte. La Mânăstirea Dealu, tinerii pelerini au vizitat incinta sfântului locaș și muzeul.

În cuvântul de învăţătură adresat tuturor copiilor cu ocazia Zilei de 1 iunie, mitropolitul Nifon a vorbit despre valorile creştine nepieritoare: dreptatea, adevărul, iubirea, generozitatea, înţelepciunea, cumpătarea, pacea şi buna înţelegere.

„Iubiţi copii, frumoasa voastră vârstă este un dar pe care Dumnezeu vi-l oferă pentru a învăţa, a creşte şi a vă dezvolta, astfel încât să fiţi gata, la timpul potrivit, să deveniţi cei responsabili cu destinul lumii noastre. Pentru aceasta, trebuie să ştiţi că viaţa noastră, a tuturor, are un sens, iar acesta îl puteţi descoperi numai în lumina credinţei, prin cunoaşterea lui Dumnezeu, Domnul şi Stăpânul Vieţii şi prin slujirea aproapelui, deoarece existenţele noastre valorează numai atât cât putem dărui şi sluji pe semenii noştri. De asemenea, aveţi datoria de a ctitori, prin vieţile voastre, o civilizaţie mai bună, mai dreaptă şi mai frumoasă, dominată de pace, înţelegere şi iubire.

În căutarea şi mirarea specifică vârstei voastre, în mod inevitabil, vă veţi întâlni, cu Dumnezeu, Izvorul vieții, prietenul nostru cel mai bun, care niciodată nu dezamăgeşte şi care, în mod tainic, ne susţine în fiecare clipă a vieţii noastre. Tată adevărat, protector al nostru în toate momentele vieţii, Dumnezeu este Cel căruia merită să-I dedicaţi viaţa voastră, să-L urmaţi şi să-L slujiţi, cu dragoste și adevăr, căci El nu a pregetat să intre în lumea noastră, să se facă asemenea nouă şi să ne ofere modelul de viaţă autentic şi desăvârşit, prin Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Întrupat”.

itinerar biciclete 2

Adaugă un Comentariu

*