Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Iulian Matache, un ministru de cuvânt! Trenurile spre Pietroşiţa au fost puse în funcţiune

DÂMBOVIŢA: Iulian Matache, un ministru de cuvânt! Trenurile spre Pietroşiţa au fost puse în funcţiune 

fOTO ARHIVĂ

Astăzi, după atâta amar de vreme, trenurile de călători şi-au intrat din nou în pâine pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa. Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, s-a ţinut de promisiunea făcută dâmboviţenilor în timpul vizitei de lucru efectuate acum două săptămâni.

Pe peronul Gării Târgovişte-Sud, la ora 11:00, au venit pentru a aştepta trenul de la Bucureşti, cu destinaţia Pietroşiţa, preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu; prefectul Ioan Marinescu; subprefectul Antonel Jijie; parlamentarii Valentin Calcan, Leonardo Badea, Ionuţ Săvoiu; administratorul public al municipiului Târgovişte – Liviu Stoica şi primarul comunei Pietroşiţa – Ion Dicu. De la Bucureşti, a venit, special pentru acestă cursă reinaugurată, Iosif Szentes – directorul general al CFR Călători.

Reprezentanţii autorităţilor judeţului şi parlamentarii care nu au mai urcat demult în trenurile din România au fost încântaţi să călătorească cu garniturile CFR, chiar dacă a fost vorba de o cursă scurtă, doar până la Doiceşti.

S-a arătat mulţumit de reluarea traficului de călători pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa în special deputatul Ionuţ Săvoiu, cel care a iniţiat cele mai multe demersuri pe lângă factorii de decizie din Ministerul Transportului pentru realocarea curselor CFR.

Deocamdată, patru garnituri de tren vor deservi locuitorii comunelor şi oraşelor străbătute de drumul de fier, respectiv: Aninoasa, Doiceşti, Pucioasa, Moţăieni, Fieni, Buciumeni şi Pietroşiţa. Biletul de călătorie de la Târgovişte la Pietroşiţa costă 5,50 lei. Cei peste 500 de elevi din nordul judeţului, care fac zilnic naveta la şcolile din Târgovişte, pot achiziţiona abonamente lunare cu numai 57,75 lei. Orarul de funcţionare a fost modificat astfel încât să corespundă nevoilor reale ale călătorilor. De pe 15 octombrie, se pare că vor mai fi puse în circulaţie pe aceeaşi rută şi garnituri de trenuri private. Rămâne de văzut cât de rentabile vor fi cursele Târgovişte-Pietroşiţa şi dacă CFR Călători va reuşi să menţină deschis traseul. S-a promis că în trenuri nu vor mai urca pasageri frauduloşi.

tren pietrosita 1 tren pietrosita 2 tren pietrosita 3 tren pietrosita 4

Răspuns la DÂMBOVIŢA: Iulian Matache, un ministru de cuvânt! Trenurile spre Pietroşiţa au fost puse în funcţiune

  1. DINUT

    FOARTE BINE !!! DAR SANT ATATEA PROBLEME PE TEMA RUTIERE ,, ALIMENTARE CU APA , CANALIZARE CA , DACA NU SE ACCELEREAZA ,, NU SE VA TERMINA NICI IN 100ANI !!!

     

Adaugă un Comentariu

*