Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 8, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Jocul „Balena Albastră” a omorât un băiat de 11 ani din Cazaci! VIDEO

DÂMBOVIŢA: Jocul „Balena Albastră” a omorât un băiat de 11 ani din Cazaci! VIDEO 

georgian alexandru

O tragedie a zguduit în această după-amiază satul Cazaci, comuna Nucet, judeţul Dâmboviţa. Un băiat de 11 ani a fost găsit spânzurat în pod. Se pare că astăzi a cerut voie la şcoală să plece mai devreme, fiindcă îl doare burta. Nu i s-a permis. Prin urmare, la pauza de la ora 11:00, a fugit. Sursele noastre spun că nu a fost vorba de niciun fel de durere. Pur şi simplu, băiatul era preocupat să-şi ducă la îndeplinire sarcinile primite în cadrul jocului ucigaş „Balena Albastră”, din cauza căruia, anul trecut, s-au sinucis 130 de tineri în Rusia.

Alexandru Georgian ar fi câştigat toate etapele acestui joc sinistru, iar finalul presupune să te sinucizi. Astăzi, şi-a pus ştreangul de gât. A fost găsit spânzurat de sora sa mai mare, în vârstă de 13 ani. Inspectorul şcolar general al ISJ Dâmboviţa, prof. Sorin Ion, ne-a precizat că a informat Ministerul Educaţiei cu privire la această tragedie şi la supoziţiile legate de jocul „Balena Albastră”.

cazaci 1

Vecinii nu înţeleg gestul copilului. Nu pot pricepe cum un joc pe internet l-a putut determina să se omoare, mai ales că-l ştiau pe Alexandru Georgian apropiat de biserică. La fel, era cunoscut şi la şcoală.

Băiatul provine dintr-o familie modestă. Părinţii muncesc în Bucureşti. Alexandru şi-a dorit un smartphone, pe care l-a primit cadou cu ceva vreme în urmă. În acest mod, a descoperit jocul morţii. Copilul şi-a îndeplinit cu precizie toate cele 50 de obligaţii primite, câte una în fiecare zi. Şi cum „Balena Albastră” înseamnă un drum fără întoarcere, ultima misiune a presupus sinuciderea. Dacă vreun jucător se răzgândește să moară, moderatorul îi aduce la cunoștință că deține toate informațiile despre el și-l amenință că familia sa va avea de suferit.

cazaci 2

Autorul „Balenei Albastre”, un tânăr de 21 de ani din Rusia, a declarat, într-un interviu pentru o publicaţie moscovită, că victimele sale „au murit fericite, pentru că le-am oferit ceea ce nu aveau în viaţa de zi cu zi: căldură, înţelegere, o conexiune”. Filip Budeikin a fost pus sub acuzare pentru că a constrâns cel puţin 15 adolescenţi să se sinucidă. Întrebat cum i-a venit ideea să creeze aceste grupuri ale morţii, Budeikin a răspuns: „Totul a început în 2013. Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni. În 2014, a fost interzis. Ulterior, am gândit proiectul, conceptul, în diferite faze şi niveluri”. Apoi a explicat cum intră în mintea adolescenţilor şi cum îi convinge să recurgă la gesturi extreme.

„Jocul începe. Este necesar ca sarcinile să fie efectuate aşa că vorbesc cu ei despre ei înșiși, comunicăm. În cursul acestui dialog, devine clar cine este cine. Apoi iniţiez o conversaţie pe Skype ca să aflu mai multe lucruri din viața lor. După care iau decizia. Cu cât tânărul este mai obosit şi nu doarme noaptea, cu atât mintea lui devine mai accesibilă”.

cazaci 4Presa rusă scrie că numai în țara lor participă la joc 200 de mii de tineri și că „grupurile morții” s-au răspândit în Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Letonia și Kazahstan, iar acum au ajuns în România, Bulgaria și Polonia. În urmă cu 10 zile, cinci elevi din Iaşi s-au asfixiat la şcoală, din câte se pare, pe când puneau în aplicare o provocare violentă primită în cadrul jocului. Poliţia a anunţat că nu s-a putut face o legătură între „Balena Albastră” şi cei cinci copii din Iaşi. Din nefericire, acesta nu este singurul joc online care îndeamnă la suicid. Mai sunt multe altele care impun îndeplinirea a 50 de misiuni teribile, începând cu tăiatul venelor şi sfârşind cu aruncarea de pe acoperişuri…

VIDEO – Inventatorul jocului morţii

Adaugă un Comentariu

*