Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Jos pălăria în faţa jandarmilor! 164 de ani de transformări, aceeaşi misiune

DÂMBOVIŢA: Jos pălăria în faţa jandarmilor! 164 de ani de transformări, aceeaşi misiune 

jandarmi 3

Curaj, implicare şi demnitate! Sunt trei cuvinte care definesc Jandarmeria Română, instituţie care sărbătoreşte, anul acesta, 164 de ani de când domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a aprobat, la 3 aprilie 1850, hotărârea Divanului Obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea corpului slujitorilor în jandarmi”. A fost practic, actul de înfiinţare a Jandarmeriei Române.

Cu acest prilej festiv, astăzi, 2 aprilie, au fost avansaţi în grad, înainte expirării stagiului minim obligatoriu, trei ofiţeri şi şapte subofiţeri care s-au remarcat prin modul cum şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu.

jandarmi 1

De asemenea, col. Costel Gavrilă, inspectorul şef al IJJ Dâmboviţa, i-a înmânat o plachetă onorifică plutonierului major Stan Alexandru Petre, din oraşul Titu, cel care, fiind în afara orelor de program, a salvat o adolescentă, care s-a trezit în plină noapte în pat cu un individ care pătrunsese pe fereastra apartamentului. Tânărului militar i se va acorda mâine şi emblema de onoare a Jandarmeriei, în cadrul ceremoniilor organizate la Bucureşti.

Totodată, col. Costel Gavrilă a înmânat cupe câştigătorilor concursurilor sportive organizate cu prilejul „Zilei Jandarmeriei”.

jandarmi 2

Oaspeţii prezenţi la şedinţa festivă organizată de IJJ Dâmboviţa – şefii administraţiei publice şi ai structurilor civile şi militare cu care se cooperează pentru apărarea intereselor statului român – au apreciat la superlativ activitatea depusă în ultimul an de către jandarmii dâmboviţeni.

„Jandarmeria a devenit parte din viaţa noastră. Se impune prin profesionalism şi demnitate. Sunteţi cei care ne ajută ca viaţa noastră să intre în normal după momentele de criză”, s-a exprimat prefectul Victor Sanda.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean – Adrian Ţuţuianu a insistat asupra faptului că, dincolo de numeroasele transformări suferite de-a lungul timpului, misiunea Jandarmeriei a rămas aceeaşi.

„După 1990, Jandarmeria a redevenit, ca şi concept, un corp de elită care susţine ordinea. Totodată, Jandarmeria a fost şi un factor care a contribuit decisiv la imaginea bună pe care România o are în lume. Vă preţuiesc munca şi vă urez sănătate şi împliniri personale”, a punctat Adrian Ţuţuianu.

În cuvântul său, Înaltpresfinţitul Părinte Nifon – Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei a aşezat Jandarmeria pe acelaşi palier cu Biserica, datorită faptului că apără şi promovează valorile fundamentale, creştine şi româneşti ale neamului, contribuind la crearea şi susţinerea unui climat social democratic, stabil şi liber, fundamentat pe siguranţă, încredere şi ordine.

Adaugă un Comentariu

*