Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, decembrie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Judecătorul Miloşioiu merge la închisoare, fiul său a scăpat cu suspendare după ce a omorât doi fraţi

DÂMBOVIŢA: Judecătorul Miloşioiu merge la închisoare, fiul său a scăpat cu suspendare după ce a omorât doi fraţi 

accident valea voievozilor 3

Judecătorul Ion Miloşioiu, fost preşedinte al Tribunalului Dâmboviţa, a fost condamnat la trei anu de închisoare, cu executare, pentru trafic de influenţă. Decizia Curţii de Apel Piteşti nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Când au auzit de această condamnare, oamenii din Răzvad s-au închinat şi au spus că Dumnezeu nu doarme. S-a făcut dreptate! În urmă cu cinci ani, doi fraţi – Ionuţ şi Sorin Coban, în vârstă de 22, respectiv 19 ani – au fost omorâţi într-un accident de circulaţie produs pe DN 72, Târgovişte-Ploieşti. La volanul bolidului Audi care a retezet cele două vieţi s-a aflat fiul judecătorului Miloşioiu, Ciprian Nicolae. Iniţial, şi-a asumat vina accidentului o tânără, prietenă a vinovatului.

accident valea voievozilor 4

Ionuţ şi Sorin Coban se întorceau acasă de la muncă. Era naveta lor obişnuită. Foloseau pentru deplasare un scuter. Nenorocirea s-a produs într-o curbă în Valea Voievozilor. Bolidul marca Audi i-a lovit în plin. Băieţii au murit pe loc. Practic, autoturismul a intrat pe contrasens şi a izbit scuterul pe care se aflau cei doi fraţi. Din primele cercetări, a reieşit că persoana aflată la volan a pierdut controlul asupra direcţiei…

În urmă cu cinci ani, am fost în casa familiei Coban. La patru luni după accident, cei doi părinţi erau distruşi. Ne-au spus atunci că le este teamă de muşamalizare. Aveau probleme să găsească un avocat care să-i reprezinte.

„Sub nicio formă nu găsesc avocat. Sunt refuzat. Nu vrea nimeni să se bage. Se feresc de cazul ăsta. Mie unul nu mi se mai pare ciudat că procedează astfel. Până la urmă, e ceva normal. Fac parte din aceeaşi breaslă. Nu avem bani ca să mergem după avocaţi la Bucureşti… Băieţii mei nu au avut nicio şansă. Maşina a avut viteză. Ei dacă o vedeau la timp, se aruncau în şanţ, făceau ceva… Dar, au fost luaţi prin surprindere. Aproape nici nu au ştiut când s-au dus. Pe băiatul cel mic l-au găsit cu gura deschisă. Ar fi vrut să spună ceva. O fi scos vreun sunet de durere… Nu am nimic cu nimeni. Vreau doar să se termine odată. Să se facă dreptate. Nu există nicio urmă de frânare. Maşina a fost făcută praf pe o parte, de parcă s-a ciocnit cu un tren. Accident din culpă. Din culpă, dar cine plăteşte pentru vieţile copiilor mei?“, se întreba, în iunie 2009, Constantin Coban.

accident valea voievozilor 1

Sentinţa în acest caz a venit după trei ani. În martie 2012, judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti l-au condamnat pe Ciprian Nicolae Miloşioiu la trei ani de închisoare, cu supendare. Asta în condiţiile în care fiul judecătorului Miloşioiu – pe atunci preşedinte al Tribunalului Dâmbovişţa – se urcase la volan deşi avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce, aşa cum reiese din hotărârea de condamnare.

De asemenea, inculpatul a fost obligat, alături de societatea de asigurare, să plătească „părţii civile Coban Elena suma de 240.000 de lei cu titlu de daune morale. În baza art.14, art.17 şi art.346 Cod procedură penală rap. la art.998 Cod civil şi art.49-50 din Legea nr.136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, cu modificările ulterioare, obligă inculpatul, alături de asigurătorul de răspundere civilă SC ABC Asigurări Reasigurări SA Bucureşti, să-i plătească minorului Coban Philippe Petrişor, prin reprezentant Ochian Andreea Marioara, o sumă lunară de 500 lei, cu titlu de prestaţie periodică, cu începere de la data de 20.02.2009 şi până la majoratul minorului, precum şi suma de 80.000 de lei cu titlu de daune morale”.

Ciprian Nicolae Miloşioiu şi societatea de asigurare au înaintat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar daunele acordate către mama celor doi tineri pe care i-a omorât au fost reduse de la 240.000 lei la 160.000 lei.

accident valea voievozilor 2

accident valea voievozilor

Adaugă un Comentariu

*