Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, decembrie 11, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: La Conţeşti, burse aprobate de consilieri şi oferite de sponsori

DÂMBOVIŢA: La Conţeşti, burse aprobate de consilieri şi oferite de sponsori 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Autonomia locală funcţionează numai în cărţi şi în frânturi electorale, nefolositoare comunităţii.De acest lucru s-a convins şi Marian Alexandru Nicolae, primarul comunei Conţeşti.

În luna august edilul a promovat un proiect de hotărâre care avea ca temă acordarea unor burse anuale tuturor şcolarilor din Conţeşti.Elevii care nu au absenţe, nu au media scăzută la purtare primesc câte 300 de lei.

Vestea că primarul a pus pe tapet o asemenea iniţiativă s-a răspândit rapid în localitate.Copii nu au mai lipsit de la şcoală, ba chiar cei din satul Bălteni, unde există o comunitate  mare de romi, au venit şi mai mulţi către instituţia de educaţie, fiind atraşi, evident, de stimulentul bănesc.

Numai că, hotărârea aprobată de consilierii locali s-a împotmolit la Prefectură.Nu s-a primit aviz de legalitate pentru respectivul proiect fiindcă nu există nici o lege care reglementează acordarea unor asemenea burse.

Marian Alexandru Nicolae, primarul de la Conţeşti, a fost nevoit, pentru a arăta oamenilor că nu doar vorbeşte ci şi face, să apeleze la agenţii economici de pe teritoriul comunei pentru a strânge suma necesară acordării burselor  măcar în acest an.

„Am discutat despre această situaţie şi cu senatorul Valentin Calcan.Consider că trebuie promovată o ordonanţă de urgenţă, o lege care să reglementeze astfel de probleme locale.Avem nevoie de un act normativ care să ne permită să acordăm copiilor, de la bugetul local, astfel de burse, de stimulente, care previn abandonul şcolar, schimbă comportamente negative, îi responsabilizează pe copii şi pe părinţi”, spune Marian Alexandru Nicolae.

Adaugă un Comentariu

*