Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iulie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » FOTO: La Gura Ocniţei, primăvara a început cu mărţişoare muzicale, puse în scenă de copii

FOTO: La Gura Ocniţei, primăvara a început cu mărţişoare muzicale, puse în scenă de copii 

spectacol martisor gura ocnitei 4

Locuitorii din comuna Gura Ocniţei, judeţul Dâmboviţa, au făcut o alegere inspirată când au decis să petreacă seara de Mărţişor la Căminul Cultural, unde s-a organizat, cu suportul material necondiţionat al primarului Sorin Ioniţă, un spectacol cu adevărat deosebit, din moment ce pe scenă au urcat cei mai talentaţi copii din localitate. Iniţiativa acestui eveniment a aparţinut celor două bibliotecare, Steluţa Mitoi şi Alina Stanciu.

spectacol martisor gura ocnitei 3

De asemenea, s-au implicat pentru reuşita acţiunii şi solista de muzică populară Ileana Pavelescu – care a înfiinţat la Gura Ocniţei, cu o lună şi jumătate în urmă, având sprijinul edilului Sorin Ioniţă, Grupul folcloric „Comorile satului”, şi artistul plastic Ovidiu Dumitrescu – care coordonează, din toamna anului trecut, atelierul de creaţie de pe lângă bibliotecă. Lucrările copiilor s-au regăsit într-o expoziţie de mărţişoare, chiar la intrarea în sala de spectacole. Toţi cei prezenţi la Căminul Cultural au putut astfel să achiziţioneze simboluri ale primăverii cu totul şi cu totul deosebite, dar şi cu bucuria că astfel îi vor ajuta pe micuţii artişti din comună să-şi procure materiale de lucru pentru proiectele viitoare.

spectacol martisor gura ocnitei 2

Programul pe care copiii din Gura Ocniţei l-au prezentat în faţa publicului, fie că a fost vorba despre teatru, dans sau folclor, a ridicat sala în picioare. Entuziasmaţi, oamenii au exclamat că niciodată până acum nu s-a mai întâmplat un spectacol aşa de frumos în comuna Gura Ocniţei şi l-au felicitat pe primarul Sorin Ioniţă pentru că a ales să pună cultura la loc de cinste în activitatea sa de prim gospodar al localităţii, pentru că a ales să promoveze cele mai tinere vlăstare ale satului. Cât priveşte abia înfiinţatul grup folcloric „Comorile satului”, s-a dovedit că solista Ileana Pavelescu a făcut minuni cu copiii din Gura Ocniţei. Micuţii artişti au fost atât de naturali şi de convingători, că aveai impresia că s-au aflat pe scenă de când s-au născut.

copii gura ocnitei 1

În prima parte a zilei de 1 martie, şi copiii de la grădiniţele din localitate, şi cei din clasele I- IV şi-au încântat părinţii şi bunicii, punând în scenă, de la ora 10:00, tot la Căminul Cultural, un program artistic la fel de reuşit.

copii gura ocnitei 2 spectacol martisor gura ocnitei 1 spectacol martisor gura ocnitei 6 spectacol martisor gura ocnitei 5 spectacol martisor gura ocnitei 10 spectacol martisor gura ocnitei 7 spectacol martisor gura ocnitei 8 spectacol martisor gura ocnitei 9

Adaugă un Comentariu

*