Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: „La mulţi ani, Românie”! Vezi cum s-a sărbătorit Ziua Naţională la Pucioasa!

DÂMBOVIŢA: „La mulţi ani, Românie”! Vezi cum s-a sărbătorit Ziua Naţională la Pucioasa! 

ziua nationala pucioasa 1

În ciuda vremii geroase şi a ninsorii abundente, locuitorii oraşului Pucioasa au venit astăzi, de Ziua Naţională a României, cu mic cu mare, la monumentul eroilor din centrul staţiunii pentru a-i comemora pe eroii care s-au jertfit pentru neam şi ţară. Elevii au susţinut apoi un moment muzical-poetic sub genericul „La mulţi ani, Românie”!

ziua nationala pucioasa 4

În cuvântul său, primarul Dănuţ Bădău a vorbit despre semnificaţia zilei de 1 decembrie 1918, o zi care a încununat în mod fericit lupta poporului român pentru independenţă.

„Vom fi puternici atâta timp cât vom rămâne uniţi, iar cu cât mai uniți vom fi, cu atât mai de neclintit vom sta în fața obstacolelor! Aceasta este lecția pe care ne-au lăsat-o peste ani strămoșii noștri și pe care ar fi bine să nu o uităm. Astăzi, trebuie să demonstrăm că suntem demni de moştenirea istorică venită de peste veacuri.

Nu trebuie să uităm că acest moment istoric nu putea exista fără sacrificiul vitejilor ostaşi români. Drept urmare, adresez mulţumiri ofiţerilor şi subofiţerilor Armatei Române, tuturor soldaţilor şi cadrelor active, dar și celor aflaţi în rezervă, precum şi veteranilor de război, tuturor celor care au luptat pentru ca noi să existăm ca stat naţional și să ni-i amintim pe eroii care s-au jertfit pe câmpul de luptă”, a spus primarul Dănuţ Bădău.

ziua nationala pucioasa 2Programul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României a mai cuprins: vernisajul expoziţiilor de carte „Pucioasa în literatura română” şi „Creaţii ale scriitorilor locali” – la Biblioteca „Gh. N. Costescu”; Consursul judeţean de creaţie literară şi creaţie plastică „De ce iubim România?” – la Centrul Cultural „I. Al. Brătescu-Voineşti” şi Spectacolul folcloric „Sărbătoarea la români” – organizat în Piaţa Centrală Cartaxo. Au urcat pe scenă: Dan Ilinca, Raluca Dobre şi Cristina Păun, acompaniaţi de Ansamblul Folcloric „Junii Valahi”.

ziua nationala pucioasa 3

Adaugă un Comentariu

*