Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 8, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » DÂMBOVIŢA: La Nucet, PNL şi PSD se contrează pe seama dispensarului medical

DÂMBOVIŢA: La Nucet, PNL şi PSD se contrează pe seama dispensarului medical 

dispensar nucet

Concesionarea dispensarului medical este din nou motiv de contre politice în comuna Nucet, din judeţul Dâmboviţa. După ce în primăvară nu au reuşit să menţină nivelul redevenţei la un euro metrul pătrat pe an, liberalii au iniţiat acum un proiect de hotărâre privind darea imobilului în folosinţă gratuită către medicii de familie. Potrivit Danielei Matei – copreşedinte PNL Nucet şi consilier local, propunerea are în spate semnăturile a 300 de localnici.

CITEŞTE ŞI: Medicii de familie din Nucet, folosiţi pe post de clişeu electoral?

În acest moment, conform unei hotărâri a Consiliului Local Nucet, redevenţa impusă medicilor de familie este comparabilă cu cele practicate în municipii şi, evident, este greu de suportat de către doctori, care nu au la fel de mulţi pacienţi, plus că au renovat spaţiile primite din fondurile proprii, explică consiliera PNL.

„Cetățenii au nevoie și au dreptul să primească servicii medicale, la fel cum medicii trebuie să-și profeseze meseria în condiții bune și fără biruri exagerate și nefondate. Avem încredere că interesul public va prima în fața interesului politic”, a precizat Daniela Matei.

CITEŞTE ŞI: Medicii de familie, la un pas să fie alungaţi din comuna Nucet!

De partea cealaltă, Luisa Bărboiu – primarul comunei Nucet a explicat, încă din primăvară, când s-a iscat prima dată scandalul pe seama concesionării dispensarului, că majorarea redevenţei a fost impusă prin lege, iar aleşii locali nu au avut încotro. Totuşi, privind lucrurile din punct de vedere social, au ales să meargă pe cuantumul minim, de 1,6 euro lunar. Cât priveşte atribuirea cu titlu gratuit, nu se poate aplica Hotărârea de Guvern care dă această posibilitate, întrucât dispensarul este deja concesionat.

2 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: La Nucet, PNL şi PSD se contrează pe seama dispensarului medical

  1. Enache lucian

    Sa se anuleze hotararea de consiliu prin care s -a concesionat si sa se dea o noua hotarare de atribuire gratuita conform cu HG.Asta e culmea cand se dau in tara asta atatea ilegal, la Nucet nu se gaseste forma legala de a se da pentru medicii de familie un imobil.La Nucet nu e de interes public sa ai medici de familie.De aceea ne pleaca medicii din tara pentru ca sunt desconsiderati de politicieni in viata de zi cu zi nu pentru ca sunt platiti prost.Statul comunist a trecut in sarcina populatiei plata medicilor pentru imensa responsabilitate pe care o au ca profesie.Acest lucru a intrat in mentalul colectiv si acum stim de ce ne pleaca medicii – buni din tara.c

     
  2. Florés

    Pàrerea mea cà interesul de a îndepàrta medicii este mare decât sànàtatea oamenilor.În stràinàtate este invers,pentru sànàtatea oamenilor acordà o atentie deosebità.

     

Adaugă un Comentariu

*