Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, ianuarie 17, 2021
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: La Primăria Ocniţa, paznicii şi muncitorii sunt mai numeroşi decât funcţionarii

DÂMBOVIŢA: La Primăria Ocniţa, paznicii şi muncitorii sunt mai numeroşi decât funcţionarii 

Eduard barcau, primar ocnita

Eduard Barcău, noul primar al comunei Ocniţa, din judeţul Dâmboviţa, spune că va avea de furcă până când va crea un nou climat, o nouă atitudine şi manifestare comportamentală a angajaţilor din instituţia pe care o va conduce în următorii patru ani. Prima surpriză a avut-o când a intrat pentru prima dată în biroul de edil. L-a găsit aproape gol! Erau pe masă două dosare şi o listă cu persoanele din Primărie care deţin telefoane mobile. Atât! Tânărul edil doreşte, pentru început, să-i facă pe funcţionari să înţeleagă că sunt acolo pentru a sluji interesele cetăţeanului.

Eduard Barcău vrea ca răspunsurile la solicitările oamenilor, care erau transmise, de regulă, în termenul maxim prevăzut de lege, adică 30 de zile, să fie rezovate rapid, în aceeaşi zi, astfel încât cetăţenii să nu mai fie purtaţi pe drumuri sau respinşi cu gesturi acre. Mai are în plan primarul de la Ocniţa să reorganizeze serviciile administraţiei publice locale, fiindcă funcţionează, în opinia sa, total anapoda.

Edilul a rămas neplăcut surprins şi atunci când a constatat că personalul contractual este mai numeros decât corpul funcţionarilor publici. Adică, la Primăria Ocniţa, sunt 14 angajaţi contractuali – paznici, muncitori, şoferi şi femei de serviciu şi doar 11 funcţionari care să se ocupe de problemele administrative şi care să lucreze cu publicul. Barcău vrea să facă ordine şi la acest capitol. Va reduce numărul de paznici, în favoarea instalării unui sistem de supraveghere video, mult mai eficient.

Odată cu schimbarea conducerii comunei, a revenit… acasă şi secretarul Consiliului Local Ocniţa – Gheorghe Bădicioiu, care plecase din Primărie, cu mai mulţi ani în urmă, din pricina unui scandal cu fostul edil.

Adaugă un Comentariu

*