Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: La Târgovişte, adopţia câinilor fără stăpân, un fel de… misiune imposibilă!

DÂMBOVIŢA: La Târgovişte, adopţia câinilor fără stăpân, un fel de… misiune imposibilă! 

adapost caini 2

Vineri, 21 august 2015, la Adăpostul pentru Câinii fără Stăpân al Primăriei Târgovişte, s-a consumat un nou episod care a agitat la maximum spiritele. Conducerea stabilimentului a refuzat să dea spre adopţie câinii capturaţi de pe stradă, deşi exista cerere în acest sens, iar solicitanta a prezentat actele impuse prin legislaţie, respectiv titlu de proprietate, dovada veniturilor şi copie de pe actul de identitate.

Aşteptându-se la un nou refuz, după ce efectuase deja mai multe drumuri la adăpost, Cristina Păun a fost astăzi însoţită şi de avocat, însă tot degeaba. Disputa s-a dus pe un articol de lege, pe care fiecare parte l-a interpretat altfel. Are sau nu are nevoie Cristina Păun de acordul vecinilor, din moment ce câinii vor fi duşi pe o proprietate aflată în zona industrială a oraşului, unde practic nu locuieşte nimeni?

adapost caini 3

Reprezentanţii Primăriei Târgovişte şi, ulterior, cei ai Direcţiei Sanitar-Veterinară Dâmboviţa care au sosit la faţa locului au apreciat că da din moment ce doreşte să ia mai mult de doi câini şi, prin urmare, nu au autorizat adopţia. De cealaltă parte, Cristina Păun, avocatul acesteia şi, telefonic, preşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, unul dintre oamenii care au lucrat efectiv la elaborarea legii, spun că nu este nevoie de niciun acord din partea vecinilor, având în vedere că este vorba despre un imobil în care nu locuiesc mai multe persoane, plus că este amplasat într-o zonă industrială.

adapost caini 1

Deşi este convinsă că se vor găsi ulterior alte chichiţe pentru a nu i se da câinii spre adopţie, Cristina Păun a decis ca luni – 24 august să revină la adăpost şi cu declaraţiile celor care deţin halele industriale vecine cu proprietatea sa. În paralel, va depune plângere penală pentru abuz în serviciu faţă de angajaţii Primăriei Târgovişte care se ocupă de gestionarea adăpostului. De altfel, nu este singura plângere de acest fel, având în vedere că, la sfârşitul lunii iulie, i s-a interzis accesul în adăpost în timpul orelor de vizitare afişate pe poartă. La fel i s-a întâmplat atunci şi poliţistului sosit la faţa locului, urmare apelului iniţiat pe numărul naţional de urgenţă 112.

VIDEO – scandal 31 iulie 2015

 

11 Răspunsuri la DÂMBOVIŢA: La Târgovişte, adopţia câinilor fără stăpân, un fel de… misiune imposibilă!

 1. miraiordanescu

  Hingherii din Targoviste FAC LEGI NOI ????? numai cei care stau la BLOC au nevoie de acordul vecinilor…ceea ce este NECONSTITUTIONAL< dar deh, nu s-a gandit nimeni la acest aspect. SA VA FIE RUSINE, TARGOVISTE…ne faceti Romania de HULA intregii LUMI….orasul in care HINGHERII FAC LEGI…nu-i asa ?? RUSINE.

   
  • Dan

   Dar cand a murit un japonez in plina strada n-am fost hula lumii? Te-ai uitat ce scria pe forumurile internationale de ciclism despre noi? Biciclisti din mai multe tari. Ai citit ghidurile britanice pentru turisti in care scrie negru pe alb ca in Romania exista pericolul de a fi muscat de caini? Nu exista HULA LUMII. Cei care militeaza sunt doar activistii pentru drepturile animalelor din diverse tari, dar ei militeaza si pentru animalele din abatoare, si pentru cainii din Ucraina etc. Nu suntem HULA LUMII. Am fost inainte de a avea o lege europeana, cum avem acum.

    
 2. edy

  niste scarbe ordinare jeguri imputite scarnavii de cea mai joasa speta

   
 3. Tepes

  Mai fetelor va suparati degeaba si e vina celui ce a scris articolul. Pai fata aia voia mai mult de doi ciini(ne spune autorul ascunzindu-ne numarul real, din prostie sau intentionat) da’ daca doamna aia vrea sa ia vo’ 10 ciini dupa care sa le dea din nou drumu pe strada eu zic ca fac bine aia ca nu-i dau!

   
  • Amelia

   Mai jegule TEPES,pai mai bine mor bolnavi in mizeria aia de adapost?mai bine ii eutanasieaza cretinii astia de la adapostulpublic? ce mentaliate de jeguri bolnave mintal.femeia nu vrea sa-i lase in strada ci vrea sa ii duca acasa sa ii scape de moarte mai cretinilor. suntei niste dobitoci , niste scursuri umane fara suflet.

    
 4. lidia

  am fost ieri la cele doua adaposturi de caini,am ramas uimita de grija celor de acolo pentru caini,era curat,nu mirosea urat ,cainii aveau apa si mancare..chiar sunt ingrijiti cainii,stau mai bine acolo decat pe strada

   
 5. Roz Dilly

  These dogs are not cared for in this shelter I have been. I also want it publicly on record that the lady in this article Cristina Paun has received death threats from these henchmen following the public outcry caused when Badea refused to allow her to adopt dogs despite it being her legal right to do so. We have proof of the ilegal contracts done by Badea and his henchmen using public money and will make all public. The whole of Romania and the world needs to know what these men are upto. We will not tolerate you threatening and abusing Cristina and if anything happens to her we know who is behind it and the illegal contract information will still be published for all to see.

   
 6. mihaela aura

  aaaaa, daca vrea sa mai adopte inca vreo 700 de caini fata de cati a doptat pana acum in nume personal, inseamna ca detine adapost privat, pe numele ei-atunci aceasta cristina paun are vreo autorizatie pentru a detine si organiza un adapost privat de la vreo autoritate?Daca da,care este acea autoritate?

   
 7. mihaela aura

  apropo, dupa ce un caine a omorat o batrana amarata in urma cu cativa ani in zona Ulmi, iubitoarea de animalute, imbuibata de donatii, nu i-a pasat catusi de putin de soarta moartei pentru ca viata unui om nu are valoare pentru ea, a avut grija sa ia in casa animalutul, sa nu pateasca ceva.Asta spune tot despre caracterul acestei persoane cristina paun ,ce pozeaza pe bani frumosi, in aparatoarea drepturilor animalelor-aspect pe care putini il cunosc.Nu ganditi ca isi ia de la gura sa ingrijeasca 700 de caini, ci din donatii isi trage si partea ei – o afacere de fapt in care si-a bagat si o parte din familie(tatal,concubinul,etc.)

   
 8. mihaela aura

  daca ii trebuie caini spre adoptie , sa si-i prinda sigura pt. ca strazile Targovistei sunt pline de ei;iar hingherilor le-a fost incendiata masina(stie doamna cu pricina) asa ca nu mai au cu ce actiona;

   
 9. mihaela aura

  ce face femeia asta se numeste trafic de animale nu adoptie(infiere);un copil il infiezi, il iei acasa il cresti pana mori apoi te mosteneste nu il infiezi si tu la randul tau;
  un caine il adopti il iei acasa si il cresti pana iti moare in curte de batranete si trai bun nu il dai la randul tau la altii sa il infieze cum face aceasta traficanta, care zice ca ia cainii de la adapost sa ii adopte – dar de fapt ii ia sa ii dea la altii. minti precum respiri-auzi a mers sa ii adopte, ai mers sa ii iei ca sa ii dai tu la altii ,mincinoaso.Si presa independenta si proasta,(scuze d-na Raceanu) o crede.

   

Adaugă un Comentariu

*