Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 22, 2019
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » DÂMBOVIŢA: La Târgovişte s-a inaugurat cea mai modernă staţie de tratare a apelor uzate din România

DÂMBOVIŢA: La Târgovişte s-a inaugurat cea mai modernă staţie de tratare a apelor uzate din România 

statie de epurare targoviste sud 4

Astăzi, 19 mai, a fost inaugurată Staţia de Epurare Târgovişte Sud, la acest moment cea mai modernă din România. Lucrările de extindere, reabilitare şi modernizare au costat 83 de milioane de lei, bani obţinuţi prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 – 2014. Panglica inaugurală a fost tăiată de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu; priamrul municipiului Târgovişte – Gabriel Boriga; prefectul judeţului – Victor Sanda şi actualul director al Companiei de Apă – Mircea Constantin. La eveniment, au fost prezenţi: deputaţi, senatori, primari, consilieri locali şi judeţeni, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii publice.

„Mă bucur să fim împreună la inaugurarea unui nou obiectiv de investiţii pe fonduri europene realizat cu succes în municipiul Târgovişte. Târgoviştea devine un oraş european, un oraş civilizat, un oraş care are grijă de mediu şi de cetăţenii săi. Voi fi alături de Compania de Apă pentru că sprijin o Târgovişte europeană, o Târgovişte modernă, curată şi civilizată”, a punctat Gabriel Boriga – primarul municipiului Târgovişte.

statie de epurare targoviste sud 3

Lucrările au început în luna decembrie 2011, iar diferenţa între ceea ce a fost Staţia de Epurare Târgovişte Sud şi ceea ce este acum se vede cu ochiul liber chiar şi pentru necunoscători. Staţia de tratare a apelor uzate a fost dimensionată pentru o populaţie de 124.800 de locuitori, luându-se în calcul atât populaţia oraşului Târgovişte, cât şi pe cea a localităţilor limitrofe. Obiectivul este proiectat pentru un debit zilnic de intrare a apei uzate cuprins între 33.309 şi 38.386 metri cubi. Epurarea apelor uzate se face prin tratare mecanică, biologică şi tratarea nămolului.

„Veţi vedea sisteme moderne de control al proceselor tehnologice, care niciodată nu aţi fi putut crede că vor putea opera într-o zonă considerată murdară. Tot acest proces este monitorizat printr-un sistem ce informează direct operatorii, obţinându-se la sfârşit o apă curată, care poate fi returnată în natură fără niciun risc de poluare”, a precizat directorul Mircea Constantin.

statie epurare targoviste sud 2

În cuvântul său, Adrian Ţuţuianu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a trecut în revistă obiectivele realizate în domeniul apă-canal la nivelul judeţului Dâmboviţa şi, evident, a vorbit despre viitor.

„Finalizăm astăzi unul dintre cele 10 obiective care fac obiectul finanţării europene în cadrul POS Mediu I, 2007 – 2014. La momentul acesta, lucrăm la analiza tuturor documentaţiilor propuse de unităţile administrativ-teritoriale care au pregătite studii de fezabilitate şi proiecte tehnice. Avem proiecte în valoare de aproape 30 de milioane de euro şi primul lucru pe care-l cer domnului director general şi Consiliului de Administraţie de la Compania de Apă este să promovăm cât mai multe dintre ele, să putem finaliza cât mai multe lucrări de investiţie până la sfârşitul anului 2015. Le mai cer să definitiveze forma finală pentru POS II Mediu, 2014 – 2020, să încercăm să echilibrăm lucrurile şi să valorificăm şi oportunităţile oferite prin Administraţia Fondului de Mediu şi Ordonanţa 28/2013″, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

statie de epurare targoviste sud 5 statie de epurare targoviste sud 7 statie de epurare targoviste sud 6 statie epurare targoviste sud 1 statie de epurare targoviste sud 8

Adaugă un Comentariu

*