Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: La un pas de moarte după ce s-a accidentat în Bucegi şi n-a avut cum să ceară ajutor!

DÂMBOVIŢA: La un pas de moarte după ce s-a accidentat în Bucegi şi n-a avut cum să ceară ajutor! 

accident bucegi 3

Un turist în vârstă de 70 de ani, din municipiul Târgovişte, a fost la un pas de moarte, noaptea-trecută, în Munţii Bucegi. Bărbatul a plecat, vineri – 18 septembrie, în drumeţie, iar în Cheile Zănoagei a alunecat de pe un podeţ din lemn şi s-a accidentat în zona gleznei, fiind în imposibilitatea de a-şi continua deplasarea.

accident bucegi 1

Omul s-a târât aproximativ 200 de metri până la marginea pădurii şi, neavând niciun mijloc de a-i putea anunţa pe salvatorii montani, a fost nevoit să râmână acolo peste noapte. A fost găsit astăzi de un lucrător al campingului Zănoaga, care a solicitat intervenţia jandarmilor şi a salvamontiştilor.

Bărbatul prezenta stare de hipotermie medie din cauza frigului îndurat peste noapte şi, după ce a primit primul ajutor la faţa locului, a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul de Urgenţă din Târgovişte.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037 ori 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

accident bucegi 2

Adaugă un Comentariu

*