Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, octombrie 24, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: La un pas să ajungă cu maşină în prăpastie! I-au salvat jandarmii montani! FOTO

DÂMBOVIŢA: La un pas să ajungă cu maşină în prăpastie! I-au salvat jandarmii montani! FOTO 

jandarmi montani 3

Doi turişti din Bucureşti au văzut moartea cu ochii în Bucegi! Aceştia au fost la un pas să ajungă cu maşină în prăpastie, după ce s-au aventurat pe DJ 713, Cuibul Dorului – Dichiu, drum închis pe timp de iarnă. De altfel, această cale rutieră nu a fost redată oficial circulaţiei nici măcar pe timp de vară, întrucât nu au fost definitivate lucrările de modernizare. Administratorul drumului – Consiliul Judeţean Dâmboviţa a permis accesul doar în perioada Padina Fest şi atunci sub stricta supraveghere a forţelor d eordine.

Cei doi turişti salvaţi astăzi de jandarmii montani au plecat cu autoturismul de la o cabană din zona Zănoaga şi intenţionau să ajungă acasă, în Bucureşti. La un moment dat, nu au mai putut continua deplasarea din cauza stratului de zăpadă format pe drumul principal.

Persoanele aflate în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.034639 ori 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Totodată, pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă turiștilor să ţină cont de următoarele:
– să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în călătorie;
– să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
– să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă;
– să folosească drumurile deschise circulației;
– să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

jandarmi montani 2 jandarmi montani 1

Adaugă un Comentariu

*